Торта "Американското знаме"
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За блата разтопете маслото и го оставете да поизстине. Отделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците с помощта на миксер, на пяна. Добавете половината захар и продължете да разбивате до получаването на твърди върхове. При жълтъците сипете останалата захар и разбийте енергично, с помощта на тел, на водна баня, до изсветляване. Внимавайте да не прегреете жълтъците.
2. Добавете разбитите жълтъци към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете брашното и разбъркайте. Добавете разтопеното масло и разбъркайте до хомогенност.
3. Намаслете плитка правоъгълна тава с размери 50х30 см. Постелете дъното с хартия. От двойно сгънато алуминиево фолио направете лента с височина 10 см и я поставете по стените на тавата. Намаслете фолиото то вътрешната страна. Изсипете сместа за блата и го разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути. Проверявайте готовността му с дървена клечка. След това го оставете да изстине добре.
4. За крема първо направете малинов крем, като разбиете жълтъците в купичка заедно с брашното и малко от студеното малиново пюре. Останалото малиново пюре сипете в тенджерка заедно с прясното мляко и захарта. Щом сместа заври, добавете към жълтъците, като бъркате енергично. Върнете сместа в тенджерката и бъркайте енергично в продължение на 5 минути, докато кремът се сгъсти. Сипете крема върху изплакнат със студена вода метален поднос и покрийте с прозрачно фолио. Оставете крема да изстине, след това го охладете в хладилник.
5. Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Разбъркайте охладения малинов крем и го добавете на порции към разбиващите се масло и захар. Разбийте до хомогенност.
6. Обърнете изстиналия блат върху плота и отстранете хартията. Разрежете блата на две, по хоризонтал, с помощта на назъбен нож. Намажете долния блат с конфитюра. След това разстелете равномерно масления крем. Захлупете с другия блат и притиснете. Поставете тортата в хладилник за 20-30 минути.
7. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер. Охладете я в хладилник. Чалка част от нея пресипете в шприц с назъбен накрайник.
8. Поставете тортата върху поднос. Нанесете цялата бита сметана върху цялата и повърхност, като я загладите равномерно. Подредете 50 боровинки в левия горен ъгъл на тортата - те са звездите, символизиращи всички американски щати. Направете 7 реда от малини, подредени плътно една до друга. Между редовете от малини шприцовайте сметана - 6 бели реда.
2. Добавете разбитите жълтъци към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете брашното и разбъркайте. Добавете разтопеното масло и разбъркайте до хомогенност.
3. Намаслете плитка правоъгълна тава с размери 50х30 см. Постелете дъното с хартия. От двойно сгънато алуминиево фолио направете лента с височина 10 см и я поставете по стените на тавата. Намаслете фолиото то вътрешната страна. Изсипете сместа за блата и го разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути. Проверявайте готовността му с дървена клечка. След това го оставете да изстине добре.
4. За крема първо направете малинов крем, като разбиете жълтъците в купичка заедно с брашното и малко от студеното малиново пюре. Останалото малиново пюре сипете в тенджерка заедно с прясното мляко и захарта. Щом сместа заври, добавете към жълтъците, като бъркате енергично. Върнете сместа в тенджерката и бъркайте енергично в продължение на 5 минути, докато кремът се сгъсти. Сипете крема върху изплакнат със студена вода метален поднос и покрийте с прозрачно фолио. Оставете крема да изстине, след това го охладете в хладилник.
5. Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Разбъркайте охладения малинов крем и го добавете на порции към разбиващите се масло и захар. Разбийте до хомогенност.
6. Обърнете изстиналия блат върху плота и отстранете хартията. Разрежете блата на две, по хоризонтал, с помощта на назъбен нож. Намажете долния блат с конфитюра. След това разстелете равномерно масления крем. Захлупете с другия блат и притиснете. Поставете тортата в хладилник за 20-30 минути.
7. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер. Охладете я в хладилник. Чалка част от нея пресипете в шприц с назъбен накрайник.
8. Поставете тортата върху поднос. Нанесете цялата бита сметана върху цялата и повърхност, като я загладите равномерно. Подредете 50 боровинки в левия горен ъгъл на тортата - те са звездите, символизиращи всички американски щати. Направете 7 реда от малини, подредени плътно една до друга. Между редовете от малини шприцовайте сметана - 6 бели реда.
Продукти
- За пандишпана:180 г масло 12 яйца 350 г захар 300 г брашноЗа масления крем:120 мл пюре от малини 130 мл прясно мляко 50 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашно 250 г меко масло 60 г пудра захарЗа гарниране:1 литър течна сметана 100 г захар 300 г малини 200 г боровинки 200 г конфитюр от малини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери