Топло "Витело тонато"

©2019 FOX Networks Group Bulgaria
Топло "Витело тонато"

Начин на приготвяне:

1. Овкусете месото (задължително със стайна температура) от двете страни със сол и черен пипер и го намажете със зехтин.


2. Изпечете месото в добре загрят грил-тиган или върху плоча, до средна степен. Оставете месото да почине 5 минути. След това го нарежете на тънки парчета.

3. Почистете аспержите и ги разрежете на две по дължина. Поръсете ги със зехтин и ги поръсете със сол. Изпечете ги в грил-тиган - трябва да останат леко хрупкави в средата. 

4. Пасирайте жълтъците, каперсите, филетата аншоа, оцета, листенцата магданоз и настърганата кора от лимона. Налейте зехтина при непрекъснато бъркане, докато се получи емулсия. Добавете рибата тон и разбъркайте. Ако има нужда, посолете.
 
5. Поднесете месото със запечените аспержи и соса.

Продукти

 

  • 2 бр. рибай стек
  • 1 връзка зелени аспержи
  • зехтин
  • сол и черен пипер

За соса:

  • 160 мл зехтин
  • 2 жълтъка
  • 2 ч.л. бял винен оцет
  • 1 консерва риба тон
  • 50 г каперси
  • 5 филенца аншоа
  • 2 стръка магданоз
  • 1 лимон
  • настъргана кора

Свързани рецепти