Начин на приготвяне:

В масло и олио задушаваме нарязания на колелца праз, бекон и гъби. Добавяме сол и черен пипер. Обработваме ги докато омекнат. В тенджера сипваме млечния крем, затопляме го и добавяме подправки – пушен червен пипер, горчица на зърна, мащерка. Разбъркваме и дърпаме от огъня. За основата на рулото леко задушаваме зелен лук и чушка в масло, добавяме червен, след това в купа ги смесваме с размразения спанак. Добавяме и яйца, настърган кашкавал, сол, черен пипер, индийско орехче. Изсипваме основата в правоъгълна тава върху алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна /180 градуса/за 8-10 минути. Като извадим основата, върху нея разстиламе плънката, настъргваме още кашкавал, но по-мек този път. Завиваме на руло с помощта на фолиото. И печем отново за около десетина минути. Рулото се поднася със сос.

Продукти

За плънката

  • 1 с.л. масло
  • 0.5 с.л. олио
  • 100 г пушен бекон
  • 2 бр. праз
  • 200 г кралски печурки
  • 1 щипка сол
  • 1 с.л. пипер
  • 300 г кремообразен кашкавал
  • 200 g amandelen (ongezouten)
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 1 sinaasappel

За соса

  • 250 г млечен крем
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 щипка мащерка
  • 1 ч.л. горчица на зърна
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. черен пипер

За основата

  • 0.5 червена чушка
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 с.л. масло
  • 800 г замразен спанак
  • 3 яйца
  • 4 с.л. настърган кашкавал
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка индийско орехче

Свързани рецепти