Топла есенна салата

Топла есенна салата

Начин на приготвяне:

1. Почистете с четка гъбите. Накъсайте гъбите пачи крак в купа. виолетките нарежете и ги сложете в купата. Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин. Обелете и нарежете скилидката чесън на много тънки филийки. Добавете го в при гъбите и много внимателно разбъркайте.
2. Запечете орехите в сух тиган за кратко. В същия тиган сипете 1 с.л. зехтин и запържете овесените ядки за кратко.
3. Обелете главите цвекло и ги нарежете на едри резени. сипете 1 с.л. зехтин в тигана и затоплете цвеклото в него. Нарежете доматчетата и лютата чушка на тънки кръгчета.
4. За дресинга нарежете майорана на много ситно. Смесете го в купичка с лимоновия сок, зехтина и солта.
5. В чиния подредете резени жълто и червено цвекло, кръгчета доматчетаи люта чушка. Върху тях разпръснете гъби, орехови и овесени ядки и козе сирене. Поръсете Полейте с орехово масло, а след това и с дресинга.

Продукти

  • 4 гъби пачи крак
  • 2 гъби виолетка
  • 0.5 лимон
  • сок
  • щипка морска сол
  • 2 с.л. зехтин
  • 0.5 скилидка чесън
  • 15 орехови ядки
  • 1 с.л. овесения ядки
  • 5 жълти доматчета
  • 1 глава сварено червено цвекло
  • 1 глава сварено жълто цвекло
  • 2 с.л. меко козе сирене
  • 2 ч.л. орехово масло
  • 1 с.л. зехтин
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 люта чушка

За дресинга:

  • 10 листа пресен майоран
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 3 с.л. зехтин
  • щипка морска сол

Свързани рецепти