Топки с извара и стафиди
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Накиснете стафидите в топла вода за 15 минути. Прецедете ги.
2. В купа смесете изварата, яйцата, захарта и зехтина /може да използвате олио/. Разбъркайте.
3. Изсипете брашното на плота, поръсете го с бакпулвера и солта и разбъркайте. Направете кладенче в брашното. В кладенчето изсипете сместа с извара. Омесете тесто, като постепенно смесите продуктите. Помагайте си с шпакла.
4. Добавете стфадите и ги омесете в тестото.
5. Постелете тава с хартия за печене. С помощта на шпаклата оформете 6 топки и ги подредете в тавата, на достатъчно разстояние една от друга. Печете топките в предварително загрята фурна на 180 градуса 18 минути.
2. В купа смесете изварата, яйцата, захарта и зехтина /може да използвате олио/. Разбъркайте.
3. Изсипете брашното на плота, поръсете го с бакпулвера и солта и разбъркайте. Направете кладенче в брашното. В кладенчето изсипете сместа с извара. Омесете тесто, като постепенно смесите продуктите. Помагайте си с шпакла.
4. Добавете стфадите и ги омесете в тестото.
5. Постелете тава с хартия за печене. С помощта на шпаклата оформете 6 топки и ги подредете в тавата, на достатъчно разстояние една от друга. Печете топките в предварително загрята фурна на 180 градуса 18 минути.
Продукти
- 150 г тъмни стафиди 250 г извара 1 с.л. зехтин 2 яйца 3 с.л. ванилена захар щипка сол 1 с.л. бакпулвер 250 г брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери