Топки от кадаиф и сирене
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Настържете сиренето кефалогравиера. Вместо него може да използвате зрял овчи кашкавал.
2. Вземете сноп кадаиф с дължина 15-20 см. В единия му край поставете топка бокончини, върху нея сложете малко настърган кашкавал. Завийте кадаифа на топка. Така оформените топки от кадаиф и сирена поставете в гнездата на форма за мъфини, без да ги натискате. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
3. За сиропа разтопете на слаб огън меда заедно с лимоновия сок и сушения риган. Щом сместа заври, дръпнете от огъня.
4. Поставете 2-3 топки от кадаиф и сирена в десертна чиния. Полейте обилно с меден сироп.
Продукти
- 50 г разтопено пречистено масло
- 200 г пресен кадаиф
- 150 г сирене кефарогравиера
- 12 бр. сирене бокончини
- 2 ч.л. сух риган
- 1/4 ч.ч. мед
- 1/2 лимон, сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо