1. Настържете сиренето кефалогравиера. Вместо него може да използвате зрял овчи кашкавал.

2. Вземете сноп кадаиф с дължина 15-20 см. В единия му край поставете топка бокончини, върху нея сложете малко настърган кашкавал. Завийте кадаифа на топка. Така оформените топки от кадаиф и сирена поставете в гнездата на форма за мъфини, без да ги натискате. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

3. За сиропа разтопете на слаб огън меда заедно с лимоновия сок и сушения риган. Щом сместа заври, дръпнете от огъня.

4. Поставете 2-3 топки от кадаиф и сирена в десертна чиния. Полейте обилно с меден сироп.

Продукти

  • 50 г разтопено пречистено масло
  • 200 г пресен кадаиф
  • 150 г сирене кефарогравиера
  • 12 бр. сирене бокончини
  • 2 ч.л. сух риган
  • 1/4 ч.ч. мед
  • 1/2 лимон, сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички