Начин на приготвяне:

1. Посолете филетата риба и ги изпечете на скара.
2. Почистете рибата от кости и я накъсайте на парченца. В тенджерка сложете 4 скилидки чесън - смачкан или счукан и добавете обилно количество зехтин. Добавете нарязаната на ситно люта чушка. Затоплете за минута и полейте рибата със сместа.
3. В тенджера сипете 1.5 литър вода. Щом водата заври, добавете нарязаните зеле, домат, картофи, лук и 1 скилидка чесън. Овкусете със сол и зехтин и ги оставете да се сварят добре.
4. Нарежете двата хляба на малки кубчета. Добавете ги при сварените зеленчуци и бъркайте енергично. Добавете щипка чубрица.
5. Сервирайте топеницата в една голяма чиния, а рибата - в друга.

Продукти

  • 4 филета от треска
  • 4 картофа
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 0.5 глава зеле
  • 6 скилидки чесън
  • 750 г бял хляб
  • 300 г царевичен хляб
  • сол
  • зехтин
  • чубрица

Свързани рецепти