Топчета със сирене и чоризо
Рецепта от: Рейчъл Алън

1. За тестото сипете водата в купичка и към нея добавете захарта и сухата мая. Разбъркайте и оставете за 3-4 минути, докато сместа леко шупне. Добавете зехтина.
2. В купа сипете брашното и солта и разбъркайте. Направете кладенче и в него сипете сместа с маята. разбъркайте докато се оформи тесто. Извадете тестото върху набрашнен плот и го месете с натиск в продължение на 10 миунти. Оформете топка и я поставете в намазнена купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса в продължение на 1-2 часа, докато удвои обема си.
3. За пълнежа нарежете на малки кубчета чоризото и сиренето грюер /или кашкавал/. Нарежете на ситно листенцата мащерка и ги добавете. Разбъркайте.
4. Ударете с набрашнен юмрук втасалото тесто и го извадете върху набрашнен плот. Леко го омесете. Разделете го на парчета по 5 см. Всяко парче омесете леко и го разстелете с пръсти на малка питчица. Сложете от пълнежа върху тестото и го завийте добре, като съберете тестото от всички страни. Подредете така оформените топки в голяма намазнена тава, на достатъчно разстояние една от друга. Оставете на стайна температура за 20 минути. След това печете в педварително загрята фурна н 210 градуса 8-10 минути.
5. За чесновото масло сложете маслото в тенджерка да се топи. Добавете настърганите скилидки чесън и нарязаните на ситно пресни подправки - естаргон или магданоз, или див лук. Щом маслото се разтопи, дръпнете от огъня. Пресипете в купичка.
6. Сервирайте топчетата със сирене и чоризо с чесново масло.
3. За пълнежа нарежете на малки кубчета чоризото и сиренето грюер /или кашкавал/. Нарежете на ситно листенцата мащерка и ги добавете. Разбъркайте.
4. Ударете с набрашнен юмрук втасалото тесто и го извадете върху набрашнен плот. Леко го омесете. Разделете го на парчета по 5 см. Всяко парче омесете леко и го разстелете с пръсти на малка питчица. Сложете от пълнежа върху тестото и го завийте добре, като съберете тестото от всички страни. Подредете така оформените топки в голяма намазнена тава, на достатъчно разстояние една от друга. Оставете на стайна температура за 20 минути. След това печете в педварително загрята фурна н 210 градуса 8-10 минути.
5. За чесновото масло сложете маслото в тенджерка да се топи. Добавете настърганите скилидки чесън и нарязаните на ситно пресни подправки - естаргон или магданоз, или див лук. Щом маслото се разтопи, дръпнете от огъня. Пресипете в купичка.
6. Сервирайте топчетата със сирене и чоризо с чесново масло.
Продукти
- За тестото:350 г брашно 250 мл хладка вода 7 г суха мая 1 ч.л. захар 1 ч.л. сол 2 с.л. зехтин 75 г семолина за поръсванеЗа пълнежа:100 г наденица чоризо 150 г сирене грюер 3 ч.л. мащеркаЗа чесновото масло:100 г масло 3 скилидки чесън 1 с.л. пресни подправки - естрагон магданоз див лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Алън
Шоколадова мус торта
Рецепти Рейчъл Алън
Сладолед с кокос и лайм
Рецепти Рейчъл Алън
Мраморен шоколадов кекс
Рецепти Рейчъл Алън
Пай с пуйка и шунка
Рецепти Рейчъл Алън
Банофи блонди
Рецепти Рейчъл Алън
Кейк с шам-фъстък
Рецепти Рейчъл Алън
Треска с пюре от бял боб и чоризо
Рецепти Рейчъл Алън
Ирландски джинджифилов хляб
Рецепти Рейчъл Алън
Студена супа от червено цвекло
Рецепти Рейчъл Алън
Салата с киноа и ядки