Топъл пай с маршмелоу
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате. Добавете брашното и разбийте до хомогенност.
2. Намаслете керамична форма и изсипете тестотов нея. Разстелете го равномерно. Оставете настрани.
3. За бисквитеното тесто нарежете орехите и шоколада на ситно. Сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете маслото, яйцето и захарта. Разбъркайте с пръсти продуктите в кладенчето и постепенно добавете брашното. Щом се оформи тесто, добавете нарязаните орехи и шоколад. Омесете. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник докато приготвите маршмелоу сместа.
4. За маршмелоу разбийте белтъците с 40 г захар, с помощта на миксер. В тенджерка сварете сироп от захарта, водата и меда. Към сиропа добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и сока на 1/2 лайм. Щом температурата на сиропа достигне 121 градуса, го добавете на тънка струйка към разбиващите се белтъци. Разбивайте до получаването на твърди върхове.
5. Разстелете равномерно сместа маршмелоу върху тестото във формата. Отгоре начупете бисквитеното тесто с ръце. печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
6. Поръсете пая с пудра захар и го поднесете докато е топъл. Сипвайте с помощта на голяма лъжица.
2. Намаслете керамична форма и изсипете тестотов нея. Разстелете го равномерно. Оставете настрани.
3. За бисквитеното тесто нарежете орехите и шоколада на ситно. Сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете маслото, яйцето и захарта. Разбъркайте с пръсти продуктите в кладенчето и постепенно добавете брашното. Щом се оформи тесто, добавете нарязаните орехи и шоколад. Омесете. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник докато приготвите маршмелоу сместа.
4. За маршмелоу разбийте белтъците с 40 г захар, с помощта на миксер. В тенджерка сварете сироп от захарта, водата и меда. Към сиропа добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и сока на 1/2 лайм. Щом температурата на сиропа достигне 121 градуса, го добавете на тънка струйка към разбиващите се белтъци. Разбивайте до получаването на твърди върхове.
5. Разстелете равномерно сместа маршмелоу върху тестото във формата. Отгоре начупете бисквитеното тесто с ръце. печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
6. Поръсете пая с пудра захар и го поднесете докато е топъл. Сипвайте с помощта на голяма лъжица.
Продукти
- За тестото:100 г меко масло 100 г захар 2 яйца 100 г брашноЗа бисквитеното тесто:160 г брашно 115 г меко масло 1 яйце 180 г светлокафява захар 90 г орехи 180 г натурален шоколад (70% какао)За маршмелоу:40 мл вода 50 г захар 1 с.л. мед 0.5 лайм сок 1 шушулка ванилия 2 белтъка 40 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери