Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и главата целина. Нарежете картофите на четвъртинки, а целината на кубчета. Варете ги 20 минути. След това ги изцедете хубаво.
2. Нарежете сиренето тофу и чушките на ленти. Поставете един над друг два слайса бекон, за да се увеличи дължината им. В единия край поставете няколко лентички тофу и няколко лентички чушка. Завийте рулцето с бекона.
3. Загрейте тиган с капка зехтин. Наредете рулцата с тофу в тигана и ги запечете от всяка страна, до хрупкавост, по 8 минути.
4. Намачкайте картофите и целината. Добавете горчица, малко оцет, сол и черен пипер. Накрая добавете предварително измития и нарязан на ситно спанак. Разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте канапе от пюре, а върху него тофинек.
2. Нарежете сиренето тофу и чушките на ленти. Поставете един над друг два слайса бекон, за да се увеличи дължината им. В единия край поставете няколко лентички тофу и няколко лентички чушка. Завийте рулцето с бекона.
3. Загрейте тиган с капка зехтин. Наредете рулцата с тофу в тигана и ги запечете от всяка страна, до хрупкавост, по 8 минути.
4. Намачкайте картофите и целината. Добавете горчица, малко оцет, сол и черен пипер. Накрая добавете предварително измития и нарязан на ситно спанак. Разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте канапе от пюре, а върху него тофинек.
Продукти
- 800 г картофи
- 1 глава целина
- 1 червена чушка
- 250 г тофу
- 8 слайса бекон
- зехтин
- 400 г спанак
- 40 мл бял винен оцет
- 2 с.л. горчица
- сол и черен пипер