Тофинек с пюре от картофи и целина

Тофинек с пюре от картофи и целина

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и главата целина. Нарежете картофите на четвъртинки, а целината на кубчета. Варете ги 20 минути. След това ги изцедете хубаво.
2. Нарежете сиренето тофу и чушките на ленти. Поставете един над друг два слайса бекон, за да се увеличи дължината им. В единия край поставете няколко лентички тофу и няколко лентички чушка. Завийте рулцето с бекона.
3. Загрейте тиган с капка зехтин. Наредете рулцата с тофу в тигана и ги запечете от всяка страна, до хрупкавост, по 8 минути.
4. Намачкайте картофите и целината. Добавете горчица, малко оцет, сол и черен пипер. Накрая добавете предварително измития и нарязан на ситно спанак. Разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте канапе от пюре, а върху него тофинек.

Продукти

  • 800 г картофи
  • 1 глава целина
  • 1 червена чушка
  • 250 г тофу
  • 8 слайса бекон
  • зехтин
  • 400 г спанак
  • 40 мл бял винен оцет
  • 2 с.л. горчица
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти