Тофинек с пюре от картофи и целина
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете картофите и главата целина. Нарежете картофите на четвъртинки, а целината на кубчета. Варете ги 20 минути. След това ги изцедете хубаво.
2. Нарежете сиренето тофу и чушките на ленти. Поставете един над друг два слайса бекон, за да се увеличи дължината им. В единия край поставете няколко лентички тофу и няколко лентички чушка. Завийте рулцето с бекона.
3. Загрейте тиган с капка зехтин. Наредете рулцата с тофу в тигана и ги запечете от всяка страна, до хрупкавост, по 8 минути.
4. Намачкайте картофите и целината. Добавете горчица, малко оцет, сол и черен пипер. Накрая добавете предварително измития и нарязан на ситно спанак. Разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте канапе от пюре, а върху него тофинек.
2. Нарежете сиренето тофу и чушките на ленти. Поставете един над друг два слайса бекон, за да се увеличи дължината им. В единия край поставете няколко лентички тофу и няколко лентички чушка. Завийте рулцето с бекона.
3. Загрейте тиган с капка зехтин. Наредете рулцата с тофу в тигана и ги запечете от всяка страна, до хрупкавост, по 8 минути.
4. Намачкайте картофите и целината. Добавете горчица, малко оцет, сол и черен пипер. Накрая добавете предварително измития и нарязан на ситно спанак. Разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте канапе от пюре, а върху него тофинек.
Продукти
- 800 г картофи 1 глава целина 1 червена чушка 250 г тофу 8 слайса бекон зехтин 400 г спанак 40 мл бял винен оцет 2 с.л. горчица сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк