Тирамису със зелен чай

Тирамису със зелен чай

Начин на приготвяне:

1. Отделете белтъците и ги разбийте на сняг. Постепенно прибавете половината от захарта и продължете да разбивате докато се стопи напълно.
2. Разбийте сиренето с останалата захар, ванилията и жълтъците. Внимателно прибавете разбитите белтъци и смесете двата крема с лопатка.
3. Разтворете чая в топла вода и ако желаете леко подсладете на вкус.
4. Подредете тирамисуто в чаши, като топите бишкотите в чая.

Подготовка

1. Отделете белтъците и ги разбийте на сняг. Постепенно прибавете половината от захарта и продължете да разбивате докато се стопи напълно.
2. Разбийте сиренето с останалата захар, ванилията и жълтъците. Внимателно прибавете разбитите белтъци и смесете двата крема с лопатка. 3. Разтворете чая в топла вода и ако желаете леко подсладете на вкус.
Потопете бишкотите в чая и ги наредете на дъното на чаши.
В хаванче начукайте шамфъстъка и го смесете с листенца зелен чай. 4. Поръсете бишкотите със сместа от шамфъстък, а отгоре сложете от крема. Поръсете от

Продукти

  • 1 пакет бишкоти
  • 500 г маскарпоне
  • 100 г захар
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 ч.л. зелен чай matcha
  • 100 г суров шамфъстък
  • зелен чай на листенца
  • 3 яйца

Свързани рецепти