Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тирамису със зелен чай

Стъпки

  1. Prev1/4Next

    1. Отделете белтъците и ги разбийте на сняг. Постепенно прибавете половината от захарта и продължете да разбивате докато се стопи напълно.
    2. Разбийте сиренето с останалата захар, ванилията и жълтъците. Внимателно прибавете разбитите белтъци и смесете двата крема с лопатка.
  2. Prev2/4Next

    3. Разтворете чая в топла вода и ако желаете леко подсладете на вкус.
    Потопете бишкотите в чая и ги наредете на дъното на чаши.
    В хаванче начукайте шамфъстъка и го смесете с листенца зелен чай.
  3. Prev3/4Next

    4. Поръсете бишкотите със сместа от шамфъстък, а отгоре сложете от крема. Поръсете отново от зелената смес и завършете с малко бял крем.
  4. Prev4/4Next

    5. Друг вариант на тирамисуто е с ягоди. Наредете по стените на дъното на чашата парченца ягоди. В средата сложете от крема. Накрая поръсете от сместа от шамфъстък и зелен чай, а отгоре украсете отново с ягоди.
    И при двата варианта кремчетата се поставят в хладилник да се стегнат.
категория 5/5
1. Отделете белтъците и ги разбийте на сняг. Постепенно прибавете половината от захарта и продължете да разбивате докато се стопи напълно.
2. Разбийте сиренето с останалата захар, ванилията и жълтъците. Внимателно прибавете разбитите белтъци и смесете двата крема с лопатка.
3. Разтворете чая в топла вода и ако желаете леко подсладете на вкус.
4. Подредете тирамисуто в чаши, като топите бишкотите в чая.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли