Начин на приготвяне:

1. Отделете белтъците от жълтъците в две големи купи. Разбийте белтъците с помощта на миксер - първо на по-ниска скорост и постепенно на по-висока, до получаването на твърд сняг.

2. При жълтъците добавете захарта и разбийте с помощта на миксер до получаването на гладка, кремообразна смес с бледожълт цвят. Начупете пюрето от кестени на парченца и го добавете към жълтъците. Разбийте за 30 секунди. Добавете маскарпонето и го размачкайте с помощта на шпатула, а след това го разбийте. Добавете разбитите белтъци на 3 порции, като след всяка разбърквате внимателно с помощта на шпатула.

3. В купа сипете кафето и добавете ликьорно вино Марсала или ликьор по избор.

4. На дъното на купа сипете един слой от сместа с маскарпоне. Върху него подредете бишкоти, потопени от двете страни за кратко в кафето с ликьор. Върху тях нанесете слой смес с маскарпоне, а след това бишкоти. Продължете до изчерпване на продуктите, като завършите с крем. Поставете в хладилник най-малко за 6 часа.

5. След като извадите тирамисуто от хладилник, го поръсете с какао с помощта на фина цедка.

Продукти

  • 3 яйца
  • 60 г захар
  • 300 г маскарпоне
  • 200 г пюре от кестени от консерва
  • 1 с.л. вино Марсала или ликьор
  • 200 мл топло кафе
  • 100 г бишкоти
  • какао

Свързани рецепти