Тирамису с кестени
Рецепта от: Лука Чиано
Към крема на това тирамису се добавя пюре от кестени. Получава се десерт с невероятен и по-плътен вкус!
Продукти
- 3 яйца
- 60 г захар
- 300 г маскарпоне
- 200 г пюре от кестени от консерва
- 1 с.л. вино Марсала или ликьор
- 200 мл топло кафе
- 100 г бишкоти
- какао
Начин на приготвяне:
- 1. Отделете белтъците от жълтъците в две големи купи. Разбийте белтъците с помощта на миксер - първо на по-ниска скорост и постепенно на по-висока, до получаването на твърд сняг.
- 2. При жълтъците добавете захарта и разбийте с помощта на миксер до получаването на гладка, кремообразна смес с бледожълт цвят. Начупете пюрето от кестени на парченца и го добавете към жълтъците. Разбийте за 30 секунди. Добавете маскарпонето и го размачкайте с помощта на шпатула, а след това го разбийте. Добавете разбитите белтъци на 3 порции, като след всяка разбърквате внимателно с помощта на шпатула.
- 3. В купа сипете кафето и добавете ликьорно вино Марсала или ликьор по избор.
- 4. На дъното на купа сипете един слой от сместа с маскарпоне. Върху него подредете бишкоти, потопени от двете страни за кратко в кафето с ликьор. Върху тях нанесете слой смес с маскарпоне, а след това бишкоти. Продължете до изчерпване на продуктите, като завършите с крем. Поставете в хладилник най-малко за 6 часа.
- 5. След като извадите тирамисуто от хладилник, го поръсете с какао с помощта на фина цедка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж