Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тирамису

категория 0/5
Разбийте жълтъците със захарта на водна баня /купата, в която разбивате, сложете над купа с топла вода/ докато сместа побелее. Отделно разбийте хубаво течна сладкарска сметана. Прибавете сметаната към яйчената смес. А след това и маскарпонете. Разбъркайте.
На дъното на правоъгълна тавичка разстелете малко крем. Топете всяка бишкота в сместа от кафе и коняк и я редете върху крема. Върху първия ред бишкоти разстелете крем и отгоре поръсете с горчиво какао. Наредете втори ред натопени в кафе бишкоти и отново покрийте с крем. Отгоре пак поръсете с какао. /Между двата етажа от бишкоти може да сложите пресни ягоди./
Оставете тирамисуто поне половин ден в хладилник.
Поднесете с чаша горчиво кафе.
За деца:
не
За вегетарианци:
да