Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъците със захарта на водна баня /купата, в която разбивате, сложете над купа с топла вода/ докато сместа побелее. Отделно разбийте хубаво течна сладкарска сметана. Прибавете сметаната към яйчената смес. А след това и маскарпонете. Разбъркайте.
На дъното на правоъгълна тавичка разстелете малко крем. Топете всяка бишкота в сместа от кафе и коняк и я редете върху крема. Върху първия ред бишкоти разстелете крем и отгоре поръсете с горчиво какао. Наредете втори ред натопени в кафе бишкоти и отново покрийте с крем. Отгоре пак поръсете с какао. /Между двата етажа от бишкоти може да сложите пресни ягоди./
Оставете тирамисуто поне половин ден в хладилник.
Поднесете с чаша горчиво кафе.

Продукти

  • 40 бр. бишкоти
  • 3 к.ч. силно кафе еспресо
  • 2 с.л. коняк
  • 5 жълтъка
  • 250 г захар
  • 300 г добре разбита сметана
  • 300 г сирене маскарпоне
  • горчиво какао

Свързани рецепти