Тирамисини
Рецепта от: Найджела Лоусън
1. Начупете по 1 бишкота в 4 чаши за мартини.
2. Смесете кафето с кафеения ликьор. Разбъркайте. Разпределете сместа в четирите чаши. Хубаво потопете бишкотите в течността.
3. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с помощта на миксер или на ръка до получаването на твърд сняг.
4. В друга купа сипете маскарпонето и го разбийте. Добавете меда и марсалата и разбийте отново. Добавете разбитите белтъци и разбийте внимателно, с помощта на дървена лъжица.
5. Разпределете крема в чашите. Поставете ги в хладилник за 20 минути. Преди поднасяне поръсете с какао.
Продукти
- 100 мл кафе еспресо
- 2 с.л. кафеен ликьор
- 4 бр. бишкоти
- 2 яйца от свободни кокошки
- 250 г маскарпоне
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. марсала
- 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене