Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквичките на кръгчета и ги изпържете в сгорещеното олио.
2. Смесете нарязаните на ситно магданоз, девесил и мента с кимиона, пипера, меда, винения оцет и рибения сос. Разбъркайте и налейте малко вода, прибавете и супена лъжица зехтин.
3. Разбъркайте всичко до получаването на гъст сос. Подправете със счукан черен пипер на вкус. Залейте изпържените тиквички със соса.

Продукти

  • 2 тиквички
  • олио за пържене

За соса:

  • 2 стръка магданоз
  • 2 стръка девесил
  • 2 стръка мента
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. винен оцет
  • 1 щипка смлян кимион
  • черен пипер на зърна
  • 1 с.л. зехтин
  • 3 с.л. вода

Свързани рецепти