Тиквички в кимионов сос
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Нарежете тиквичките на кръгчета и ги изпържете в сгорещеното олио.
2. Смесете нарязаните на ситно магданоз, девесил и мента с кимиона, пипера, меда, винения оцет и рибения сос. Разбъркайте и налейте малко вода, прибавете и супена лъжица зехтин.
3. Разбъркайте всичко до получаването на гъст сос. Подправете със счукан черен пипер на вкус. Залейте изпържените тиквички със соса.
2. Смесете нарязаните на ситно магданоз, девесил и мента с кимиона, пипера, меда, винения оцет и рибения сос. Разбъркайте и налейте малко вода, прибавете и супена лъжица зехтин.
3. Разбъркайте всичко до получаването на гъст сос. Подправете със счукан черен пипер на вкус. Залейте изпържените тиквички със соса.
Продукти
- 2 тиквички олио за пърженеЗа соса:2 стръка магданоз 2 стръка девесил 2 стръка мента 1 с.л. мед 2 с.л. рибен сос 1 с.л. винен оцет 1 щипка смлян кимион черен пипер на зърна 1 с.л. зехтин 3 с.л. вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони