1. Нарежете тиквичките на кръгчета и ги изпържете в сгорещеното олио.
2. Смесете нарязаните на ситно магданоз, девесил и мента с кимиона, пипера, меда, винения оцет и рибения сос. Разбъркайте и налейте малко вода, прибавете и супена лъжица зехтин.
3. Разбъркайте всичко до получаването на гъст сос. Подправете със счукан черен пипер на вкус. Залейте изпържените тиквички със соса.

Продукти

  • 2 тиквички олио за пърженеЗа соса:2 стръка магданоз 2 стръка девесил 2 стръка мента 1 с.л. мед 2 с.л. рибен сос 1 с.л. винен оцет 1 щипка смлян кимион черен пипер на зърна 1 с.л. зехтин 3 с.л. вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички