Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквите на еднакви кръгли парчета, с дебелина около 2-3 см. Обелете парчетата и издълбайте семките има, като оформите кръгче.
2. Подредете парчетата тиква легнали в плитка тенджера. Поръсете равномерно захарта и канелата и захлупете. гответе докато тиквата омекне.
3. Сервирайте парче тиква в чиния, като в отвора му сложите 1 с.л. заквасена сметана и го поръсите със сурови или леко запечени нарязани бадеми, шам-фъстък и орехи.

Продукти

  • 2 малки тикви цигулки
  • 500 г захар
  • щипка канела
  • 250 г заквасена сметана
  • белени бадеми
  • ядки шам-фъстък
  • орехи

Свързани рецепти