Тиквени палачинки със свинско филе
1. Обелете тиквата и я сварете за около 5 минути. След това я прецедете и намачкайте или пасирайте. Овкусете с подправките. Добавете яйцата едно по едно. След това сгъстете сместа с брашно.
2. Оформете малки палачинки в тиган с мазнина. Пържете ги по около 4 минути от всяка страна.
3. Нарежете свинското филе на медальони. Овкусете ги с кърито и джинджифила и ги намажете хубаво с олио. Запечете ги в грил-тиган от двете страни - 8 минути.
4. Запържете нарязаната на едро скилидка чесън в тиган с мазнина /най-добре е в уок/, добавете и спанака. Овкусете на вкус със сол и пипер. Гответе спанака само няколко минути.
5. Сервирайте печеното месо с палачинките от тиква и запържения спанак.

Продукти

  • За палачинките:700 г тиква 2 яйца 0.5 ч.л. смлян джинджифил 2 с.л. брашно сол и черен пипер слънчогледово олиоЗа медальоните:400 г свинско филе 1 ч.л. къри на прах 1 ч.л. смлян джинджифил слънчогледово олиоЗа гарнитурата:1 скилидка чесън 500 г спанак сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички