Начин на приготвяне:
1. Обелете тиквата и я сварете за около 5 минути. След това я прецедете и намачкайте или пасирайте. Овкусете с подправките. Добавете яйцата едно по едно. След това сгъстете сместа с брашно.
2. Оформете малки палачинки в тиган с мазнина. Пържете ги по около 4 минути от всяка страна.
3. Нарежете свинското филе на медальони. Овкусете ги с кърито и джинджифила и ги намажете хубаво с олио. Запечете ги в грил-тиган от двете страни - 8 минути.
4. Запържете нарязаната на едро скилидка чесън в тиган с мазнина /най-добре е в уок/, добавете и спанака. Овкусете на вкус със сол и пипер. Гответе спанака само няколко минути.
5. Сервирайте печеното месо с палачинките от тиква и запържения спанак.
2. Оформете малки палачинки в тиган с мазнина. Пържете ги по около 4 минути от всяка страна.
3. Нарежете свинското филе на медальони. Овкусете ги с кърито и джинджифила и ги намажете хубаво с олио. Запечете ги в грил-тиган от двете страни - 8 минути.
4. Запържете нарязаната на едро скилидка чесън в тиган с мазнина /най-добре е в уок/, добавете и спанака. Овкусете на вкус със сол и пипер. Гответе спанака само няколко минути.
5. Сервирайте печеното месо с палачинките от тиква и запържения спанак.
Продукти
За палачинките:
- 700 г тиква
- 2 яйца
- 0.5 ч.л. смлян джинджифил
- 2 с.л. брашно
- сол и черен пипер
- слънчогледово олио
За медальоните:
- 400 г свинско филе
- 1 ч.л. къри на прах
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- слънчогледово олио
За гарнитурата:
- 1 скилидка чесън
- 500 г спанак
- сол и черен пипер