Начин на приготвяне:

1. Обелете тиквата, нарежете я на парчета и я сварете. Прецедете я и я намачкайте на пюре. Пресипете пюрето в купа.
2. Добавете настъргана фино портокалова кора, жълтъка, пресятото брашно и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенност.
3. Загрейте 3-4 пръста олио в дълбок съд до 180 градуса.
4. С лъжица загребвайте от сместа и пържете бухтичките до златисто. Извадете ги в чиния, постлана с кухненска хартия.
5. В голяма чиния смесете захар и канела. Оваляйте топлите бухтички в сместа.

Продукти

  • 1 кг тиква
  • 1 жълтък
  • 100 г брашно
  • настъргана портокалова кора
  • захар
  • канела
  • олио за пържене

Свързани рецепти