Тиквен пудинг
Рецепта от: Ненад Великович
1. Обелете тикавата и я настържете в тенджерка. Отделете 2 с.л. захар и 2-3 с.л. студено прясно мляко. Залейте тиквата с останалото мляко и добавете останалата захар и щипка канела. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине.
2. В купа, на водна баня, разбийте енергично жълтъците с останалата захар до изсветляване.
3. В купичка разбийте нишестето със студеното мляко, на кашичка.
4. Върнете тенджерата на котлона и добавете разбитите жълтъци, като разбърквате енергично. Добавете нишестето и продължавайте да бъркате, докато сместа се сгъсти.
5. Сервирайте тиквения пудинг в стъклени чаши и гарнирайте с плодове или сладко по избор.
2. В купа, на водна баня, разбийте енергично жълтъците с останалата захар до изсветляване.
3. В купичка разбийте нишестето със студеното мляко, на кашичка.
4. Върнете тенджерата на котлона и добавете разбитите жълтъци, като разбърквате енергично. Добавете нишестето и продължавайте да бъркате, докато сместа се сгъсти.
5. Сервирайте тиквения пудинг в стъклени чаши и гарнирайте с плодове или сладко по избор.
Продукти
- 500 г тиква 200 г захар 3 жълтъка 400 мл прясно мляко 1 ч.л. нишесте щипка канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Пилешки гърди, пълнени с кисела ябълка
Рецепти Ненад Великович
Пилешко чоп суй
Рецепти Ненад Великович
Шоколадово брауни
Рецепти Ненад Великович
Шоколадов тарт
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Ненад Великович
Царевичен хляб /проя/