Начин на приготвяне:

1. Обелете тикавата и я настържете в тенджерка. Отделете 2 с.л. захар и 2-3 с.л. студено прясно мляко. Залейте тиквата с останалото мляко и добавете останалата захар и щипка канела. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине.
2. В купа, на водна баня, разбийте енергично жълтъците с останалата захар до изсветляване.
3. В купичка разбийте нишестето със студеното мляко, на кашичка.
4. Върнете тенджерата на котлона и добавете разбитите жълтъци, като разбърквате енергично. Добавете нишестето и продължавайте да бъркате, докато сместа се сгъсти.
5. Сервирайте тиквения пудинг в стъклени чаши и гарнирайте с плодове или сладко по избор.

Продукти

  • 500 г тиква
  • 200 г захар
  • 3 жълтъка
  • 400 мл прясно мляко
  • 1 ч.л. нишесте
  • щипка канела

Свързани рецепти