Тиквен хутспот
1. Обелете тиквата, отстранете семките и и я нарежете на едри парчета. Загрейте малко зехтин в тенджера и сложете тиквата в нея.
2. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Добавете го към тиквата и запържете за 3 минути.
3. Обелете и нарежете картофите на едри парчета. Сипете ги в тенджерата и разбъркайте. Сипете сока от моркови и овкусете със сол и черен пипер. Начупете кубчето бульон /използвайте органичен бульон!/ и залейте с вода, колкото да се покрият зеленчуците. Захлупете съда и варете 12 минути.
4. Овкусете парчетата филе от треска /без кожа/ със сол и черен пипер. В купа смесете галетата, ситно нарязаните лук, чесън и магданоз. Измийте добре лимона с топла вода и го подсушете. Настържете фино кората му. Изтискайте сока на половината лимон. Разбъркайте продуктите.
5. Поставете парчетата риба в тавичка, намазана с малко олио. Разпределете сместа от галета върху тях и полейте с малко зехтин. Печете рибата в предварително загрята фурна на 150 градуса 10 минути.
6. Намачкайте сварените зеленчуци с помощта на преса, опитайте хутспота и го доовкусете, ако е необходимо. Сервирайте хутспот в дълбока чиния, а върху него парчета риба с хрупкава коричка.

Продукти

  • 2 глави лук 500 г картофи 0.5 тиква цигулка зехтин 300 мл пресен сок от моркови 1 кубче органичен зеленчуков бульон 200 мл вода 400 г филе от трескаЗа коричката:1 глава лук шалот 1 скилидка чесън 1 връзка магданоз 1 лимон настъргана кора 0.5 лимон сок 2 с.л. галета

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички