Тифин
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. В тенджерка разтопете маслото. След това добавете захарта и разъбркайте докато тя се разтопи. Накрая добавете ябълковото масло* и дръпнете от огъня. Разбъркайте.
2. Добавете стафидите и какаото. Разбъркайте. Начупете бисквитите на малки парченца /не ги смилайте/ и ги добавете и тях. Разбъркайте сместа хубаво.
3. Мажете с масло дълбока квадратна или правоъгълна тавичка и я постелете с хартия за печене. Оставете краищата на хартията да стърчат извън нея. Изсипете сместа в тавичката и я разпределете равномерно. Постелете парче фолио или хартия и с ръце притиснете силно сладкиша. Поставете нещо тежко върху него и го сложете в хладилник за 2 часа.
4. Извадете сладкиша от формата с помощта на хартията, отстранете я. Изрежете неравните краища и нарежете сладкиша на еднакви квадратчета.
*Ябълковото масло се приготвя чрез дълго и бавно изваряване на ябълки със захар, подправки и сайдер. Може да замените ябълковото масло с настъргана ябълка и малко меласа или някакъв вид сладко.
2. Добавете стафидите и какаото. Разбъркайте. Начупете бисквитите на малки парченца /не ги смилайте/ и ги добавете и тях. Разбъркайте сместа хубаво.
3. Мажете с масло дълбока квадратна или правоъгълна тавичка и я постелете с хартия за печене. Оставете краищата на хартията да стърчат извън нея. Изсипете сместа в тавичката и я разпределете равномерно. Постелете парче фолио или хартия и с ръце притиснете силно сладкиша. Поставете нещо тежко върху него и го сложете в хладилник за 2 часа.
4. Извадете сладкиша от формата с помощта на хартията, отстранете я. Изрежете неравните краища и нарежете сладкиша на еднакви квадратчета.
*Ябълковото масло се приготвя чрез дълго и бавно изваряване на ябълки със захар, подправки и сайдер. Може да замените ябълковото масло с настъргана ябълка и малко меласа или някакъв вид сладко.
Продукти
- 100 г масло 50 г тъмна кафява захар 200 г пълнозърнести бисквити 100 г стафиди 2 с.л. ябълково масло 2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери