Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци, а чесъна - на тънки филийки. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки ивички. Червената чушка също нарежете на ивички. Маслините нарежете на кръгчета. Сложете всичко в голяма купа.
2. Добавете дафиновите листа, листенцата мащерка и розмарин при зеленчуците. Нарежете на ситно магданоза и кориандъра и добавете и тях. Овкусете със сол и червен пипер и разбъркайте всичко добре.
3. Прехвърлете зеленчуците в глинена тавичка. Отгоре подредете филетата костур и полейте с 300 мл зехтин. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете 15 минути в пещ на дърва.
4. Намажете филиите хляб със зехтин и ги поръсете със сол. През последните 5 минути от печенето на ястието подредете филиите, с намазаната част, надолу, върху рибата.
5. Сварете яйцата за 4 минути.
6. В голяма чиния подредете запечените филии хляб, върху тях разпределете печени зеленчуци и риба. Най-отгоре поставете по 1 обелено яйце. Поръсете със ситно нарязан див лук.

Продукти

  • 4 филета костур
  • 1 червена чушка
  • 1 люта чушка
  • 6 глави лук
  • 1 връзка къдрав магданоз
  • 1 връзка кориандър
  • 1 стрък розмарин
  • 3 дафинови листа
  • 8 яйца
  • 8 филии селски хляб
  • сол
  • червен пипер
  • 400 мл зехтин
  • 20 черни маслини

Свързани рецепти