Тесто за паста - основна рецепта
1. Правилото при приготвянето на тестото за паста е 100 г брашно и 1 яйце на човек. Сипете брашното върху плота. направете кладенче в него и чукнете яйцата в него. Поръсете с щипка сол.
2. С помощта на вилица разбийте яйцата леко, докато се смесят с част от брашното. След това продължете да месите с ръце. Трябва да получите гладко, еластично като пластелин тесто.
3. Оформете тестото на топка и го увийте в прозрачно фолио. Оставете го на стайна температура за 30 минути.
4. Откъснете една част от тестото и го разточете с помощта на точилка - ще ви коства доста повече усилия, за да го разточите тънко или с помощта на машина за паста. Важно е при разточването да поръсвате със съвсем малко брашно, ако тестото залепва, за да не развалите консистенцията му.
5. Разточеното тесто можете да нарежете с помощта на нож, за да получите различни видове паста. Ако нарежете ленти с дебелина 3 мм, ще получите лингуини. Ако лентите са с дебелина 1 см - това са талятели, а ако дебелината им е 2.5 см. ще получите папарделе. Разточеното тесто можете да нарежете и на широки парчета за лазаня.

Продукти

  • 400 г брашно тип 00 4 яйца щипка сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички