Рецептата е на Цветослава Киркова.

1. Намажете продълговата форма за терин с олио или зехтин. Покрийте дъното и стените й с печените чушки, разрязани и разтворени. Краищата им трябва да излизат извън формата. Отделете няколко чушки за плънката.
2. В купа смесете натрошеното сирене, настъргания кашкавал, чукнете яйцата, разбъркайте, прибавете наситнения магданоз. Изсипете половината плънка във формата, сложете отделените чушки и изсипете другата част от плънката, загънете стърчащите краища на чушките навътре, намажете ги с мазнина.
3. Изпечете терина в загрята на 200 градуса фурна до готовност, а след като се охлади, го обърнете върху подходяща чиния.
4. Към млякото прибавете смачкания с преса чесън, посолете и разбъркайте с нарязания дивия лук.
5. Сервирайте ястието със соса.

Продукти

  • 18 бр. червени печени чушки 300 г сирене 5 яйца 100 г кашкавал 5 стръка магданоз сол и черен пипер олио за намазванеЗа соса:1 ч.ч. кисело мляко 1 скилидка чесън сол див лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички