Начин на приготвяне:

Рецептата е на Цветослава Киркова.

1. Намажете продълговата форма за терин с олио или зехтин. Покрийте дъното и стените й с печените чушки, разрязани и разтворени. Краищата им трябва да излизат извън формата. Отделете няколко чушки за плънката.
2. В купа смесете натрошеното сирене, настъргания кашкавал, чукнете яйцата, разбъркайте, прибавете наситнения магданоз. Изсипете половината плънка във формата, сложете отделените чушки и изсипете другата част от плънката, загънете стърчащите краища на чушките навътре, намажете ги с мазнина.
3. Изпечете терина в загрята на 200 градуса фурна до готовност, а след като се охлади, го обърнете върху подходяща чиния.
4. Към млякото прибавете смачкания с преса чесън, посолете и разбъркайте с нарязания дивия лук.
5. Сервирайте ястието със соса.

Продукти

  • 18 бр. червени печени чушки
  • 300 г сирене
  • 5 яйца
  • 100 г кашкавал
  • 5 стръка магданоз
  • сол и черен пипер
  • олио за намазване

За соса:

  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 скилидка чесън
  • сол
  • див лук

Свързани рецепти