Начин на приготвяне:
Рецептата е на Цветослава Киркова.
1. Намажете продълговата форма за терин с олио или зехтин. Покрийте дъното и стените й с печените чушки, разрязани и разтворени. Краищата им трябва да излизат извън формата. Отделете няколко чушки за плънката.
2. В купа смесете натрошеното сирене, настъргания кашкавал, чукнете яйцата, разбъркайте, прибавете наситнения магданоз. Изсипете половината плънка във формата, сложете отделените чушки и изсипете другата част от плънката, загънете стърчащите краища на чушките навътре, намажете ги с мазнина.
3. Изпечете терина в загрята на 200 градуса фурна до готовност, а след като се охлади, го обърнете върху подходяща чиния.
4. Към млякото прибавете смачкания с преса чесън, посолете и разбъркайте с нарязания дивия лук.
5. Сервирайте ястието със соса.
1. Намажете продълговата форма за терин с олио или зехтин. Покрийте дъното и стените й с печените чушки, разрязани и разтворени. Краищата им трябва да излизат извън формата. Отделете няколко чушки за плънката.
2. В купа смесете натрошеното сирене, настъргания кашкавал, чукнете яйцата, разбъркайте, прибавете наситнения магданоз. Изсипете половината плънка във формата, сложете отделените чушки и изсипете другата част от плънката, загънете стърчащите краища на чушките навътре, намажете ги с мазнина.
3. Изпечете терина в загрята на 200 градуса фурна до готовност, а след като се охлади, го обърнете върху подходяща чиния.
4. Към млякото прибавете смачкания с преса чесън, посолете и разбъркайте с нарязания дивия лук.
5. Сервирайте ястието със соса.
Продукти
- 18 бр. червени печени чушки
- 300 г сирене
- 5 яйца
- 100 г кашкавал
- 5 стръка магданоз
- сол и черен пипер
- олио за намазване
За соса:
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 скилидка чесън
- сол
- див лук