Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Терин с картофи, карамелизиран праз и спанак

категория 0/5
1. Обелете картофите, нарежете ги на кубчета с големина 3 см. Сварете ги в подсолена вода, прецедете ги и ги сотавете да изстинат.
2. Измийте листата спанак, бланширайте ги в подсолена вода, докато се свият. След това веднага ги облейте със студена вода. Нарежете печени и обелени чушки на ленти.
3. Почистете праза и го нарежете на кръгчета с дебелина 2 см. В тиган разтопете маслото и сипете захарта. Щом тя започне да се разтапя, подредете кръгчетата праз в тигана, на разстояние едно от друго. Покрийте праза с вода и оставете да къкри 25 минути.
4. За дресинга смесете майонезата, сметаната и киселото мляко в голяма купа. Добавете нарязаните на ситно листа мента и копър, както и сибирския лук. Разбъркайте добре. Добавете изстиналите картофи и разбъркайте.
5. Покрийте дълбока, квадратна тавичка с 2-3 пласта прозрачно фолио, като оставите достатъчно дълги свободни краища.
6. На дъното на тавичката подредете карамелизираните кръгчета праз на разстояние едно от друго. Около всяко кръгче увийте листа спанак и ивички печени чушки. Подредете този ред от терина красиво и внимателно, защото това ще е от горната страна на салатата. Върху този слой изсипете слой картофи с майонеза. Разпръснете листа спанак и ивички печени чушки. Изсипете останалите картофи, изравнете и покрийте с фолио. Поставете друг съд върху тавичката и затиснете с камък или нещо тежко. Поставете в хладилник за 1 нощ.
7. Отгърнете фолиото от терина, поставете голяма чиния върху тавата и я обърнете. Отстранете фолиото и поднесете салатата.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Анна Гар