Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Терин с бял шоколад

категория 0/5
1. За соса смесете малините със захарта. Кипнете за минута, претрийте през цедка, за да отстраните семките, и разредете с малко вода.
2. Загрейте течната сметаната и в нея разтопете шоколада. В голяма купа смесете заквасената сметана и рикотата и разбъркайте с миксер за кратко. Сипете шоколадово-сметановата смес и отново разбийте. Прибавете ванилията, разбъркайте на гладък крем.
3. Прибавете разтворения в малко студена вода и разтопен на водна баня или в микровълнова фурна желатин. Разбъркайте.
4. Покрийте дъното и стените на форма за терин или кекс с фолио за свежо съхранение. Сложете половината от крема и разпределете равномерно. Напоете с малиновия сироп бишкотите и ги поставете отгоре. Наредете малко ягоди. Покрийте с останалия крем и загладете. Сложете терина в хладилника поне за 4–5 часа.
5. Прецедете малиновия сос от падналите в него трохи от бишкотите. Разтворете желатина в малко студена вода и го разтопете на водна баня или в микровълнова. Смесете го с малиновия сос. Оставете да се охлади и леко да стегне, за да получите глазура.
6. В продълговата равна чиния обърнете терина с бишкотите надолу. Отстранете фолиото и залейте с глазурата. Отгоре наредете останалите пресни плодове.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли