1. За соса смесете малините със захарта. Кипнете за минута, претрийте през цедка, за да отстраните семките, и разредете с малко вода.
2. Загрейте течната сметаната и в нея разтопете шоколада. В голяма купа смесете заквасената сметана и рикотата и разбъркайте с миксер за кратко. Сипете шоколадово-сметановата смес и отново разбийте. Прибавете ванилията, разбъркайте на гладък крем.
3. Прибавете разтворения в малко студена вода и разтопен на водна баня или в микровълнова фурна желатин. Разбъркайте.
4. Покрийте дъното и стените на форма за терин или кекс с фолио за свежо съхранение. Сложете половината от крема и разпределете равномерно. Напоете с малиновия сироп бишкотите и ги поставете отгоре. Наредете малко ягоди. Покрийте с останалия крем и загладете. Сложете терина в хладилника поне за 4–5 часа.
5. Прецедете малиновия сос от падналите в него трохи от бишкотите. Разтворете желатина в малко студена вода и го разтопете на водна баня или в микровълнова. Смесете го с малиновия сос. Оставете да се охлади и леко да стегне, за да получите глазура.
6. В продълговата равна чиния обърнете терина с бишкотите надолу. Отстранете фолиото и залейте с глазурата. Отгоре наредете останалите пресни плодове.

Продукти

  • За крема:250 г заквасена сметана 250 г рикота 200 г бял шоколад 150 мл течна сметана 1 пакетче ванилия 15 г желатинЗа соса и глазурата:200 г малини 2 с.л. захар 5 г желатин4 бишкоти

Начин на приготвяне: