Начин на приготвяне:

1. Обезкостете заека. Отделете двете контрафилета, а останалото месо смелете в месомелачка, заедно със 100 г от бекона. Овкусете със стритата мащерка, сол и черен пипер на вкус. Приберете в хладилника за 3-4 часа.

2. Нарежете на ситно лука, чесъна и салвията. Запържете ги в сгорещеното масло. Охладете.

3. Разбъркайте смляното месо с мадейрата и запържените лук, чесън и салвия.

4. С останалите резени бекон покрийте дъното и стените на форма терин, така че да излизат извън формата. 

5. Изсипете половината от смляното месо в терина. Поставете контрафилетата. Изсипете останалата част от месото. Заравнете и прихлупете навътре стърчащия бекон. Покрийте с хартия за печене и после хубаво завийте формата с алуминиево фолио.

6. Загрейте фурната на 150 градуса без вентилатор. Изпечете ястието за 90 минути на водна баня. Оставете да се охлади.

7. Нарежете на филии и поднесете със свежа салата, овкусена със сол, студено пресован зехтин и оцет.

Продукти

  • 1 заек
  • 300 г пушен бекон
  • 1 глава лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък салвия
  • 40 г краве масло
  • 50 мл вино Мадейра
  • 0.5 ч.л. суха мащерка
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти