1. Сложете сладките картофи в тавичка и ги печете 1 час в предварително загрята фурна на 180 градуса.
2. За бульона загрейте зехтина в дълбока тенджера и задушете нарязаните лук, праз, моркови и селъри в малко бяло вино. Опърлете крачетата на котлон и ги пуснете в тенджерата. Залейте всичко с гореща вода, пуснете стръка розмарин и варете 3 часа.
3. Обелете дивия ям и го нарежете на тънки правоъгълници с помощта на ренде. Подредете листовете ям в плоска тава, постлана с хартия за печене и обилно поръсена със зехтин. Поръсете листовете ям със сол и зехтин. Печете ги 20 минути, на функция грил.
4. Попарете листата спанак и ги прецедете. Нарежете ревена на малки кубчета, сложете ги в цедка и с нея ги потопете във врящия бульон за 1 минута. Извадете ги и ги оставете да изстинат.
5. За муса разтопете маслото в тиган, овкусете със сол и черен пипер и добавете нарязания чесън и горчицата. Разбъркайте за минута. Добавете бялото вино. Щом то се изпари сипете сметаната. Добавете обелените изпечени сладки картофи и дръпнете тигана от котлона. Пресипете сместа в блендер, добавете нарязания копър и пасирайте.
6. Прецедете бульона и го пресипете в друга тенджера. Обезкостете свинските крачета. Върнете бульона на котлона, на слаб огън, да се редуцира. Добавете белтъка на тънка струйка към бульона, като разбърквате. След това отстранете пресеклия се белтък.
7. Покрийте форма за терин с прозрачно фолио и наредете на дъното попарените листа спанак. Върху тях рзпределете кубчетата ревен, върху него месото от крачетата. залейте с голям черпак желатинов бульон и поставете съда в хладилник за 2-3 часа.
8. Обърнете терина наобратно и отстранете фолиото. Нарежете го на филийки. По средата на чиния за сервиране сипете мус със сладки картофи, върху него два листа от див ям, върху тях парче терин. Сипете малко мус отгоре и отстрани.

Продукти

  • За муса от сладки картофи:2 сладки картофа 50 г масло сол и черен пипер 1 ч.л. нарязан чесън 1 ч.л. горчица 50 мл бяло вино 100 мл пълномаслена сметана 1 връзка копърЗа терина:4 свински крачета 100 мл зехтин 1 стрък праз 1 глава лук 2 стъбла селъри 4 моркова 100 мл бяло вино сол 1 белтък1 див ям /мексикански сладък картоф/ 1 връзка листа от ям или спанак 2 стъбла ревен

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички