Терин от сьомга и аспержи
Рецепта от: Мери Бери
Съчетанието от сьомга, аспержи, крем-сирене и масло е преди всичко много вкусно. Поднесено във формата на терин, това предястие или основно е наистина ефектно.
Продукти
- 150 г филе от сьомга
- сол и черен пипер
- 7 бр. зелени аспержи
- 350 г слайсове пушена сьомга
- 200 г крем сирене
- 75 г меко масло
- 1 с.л. див лук
- 2 с.л. лимонов сок
- кресон
Начин на приготвяне:
- 1. Отрежете твърдата долна част на аспержите и ги бланширайте в съд с вряща подсолена вода за 3-5 минути. След това ги измийте под студена течаща вода и ги отцедете добре.
- 2. Намаслете дъното и стените на правоъгълна форма за терин и постелете два слоя прозрачно фолио, като оставите дълги краища отвън. Покрийте дъното и стените на формата със слайсове пушена сьомга, като оставите половината на слайсовете по стените да висят навън.
- 3. Отделете един слайс пушена сьомга и в блендер поставете останалата пушена сьомга заедно с предварително свареното на пара филе от сьомга (без кожа), крем сиренето, маслото, нарязания на ситно див лук и лимоновия сок. Пасирайте сместа.
- 4. Изсипете половината от сместа с крем сирене във формата. Върху нея подредете аспержите, плътно един до друг. Изсипете останалата смес и покрийте с висящите навън краища на слайсовете пушена сьомга. По средата уплътнете с отделеното парче пушена сьомга. Завийте терина с фолиото и поставете в хладилник за 1 нощ.
- 5. Развийте фолиото и го обърнете в правоъгълна чиния. Поднесете терина, нарязан на филии с гарнитура от свеж кресон.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Давид Скоко
Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни