Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Измийте цвеклото. Овкусете всяка глава с листенца мащерка, зехтин, сол и черен пипер, увийте ги в алуминиево фолио. Сложете ги в тава и ги изпечете за около час. Когато се охладят, ги обелете и ги нарежете на тънки шайби с помощта на ренде мандолина.

2. Сирената смесете в купа. Поръсете с нарязаните на ситно див лук и мащерка. Овкусете с черен пипер и разбъркайте. Опитайте и ако има нужда, добавете сол.

3. Покрийте форма терин с прозрачно фолио. Разпределете парчета цвекло по дъното, така че да се получи плътен слой. Разпределете част от крема от сирена, покрийте плътно с парчета цвекло и продължете така, докато свършат продуктите, завършете с цвекло. Покрийте с фолио и притиснете с нещо тежко. Оставете в хладилник за 6 часа.

5. За трохите загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете на ситно орехите. Смесете брашното, зехтина, орехите и стритите семена резене, посолете. Изсипете трохите в плитка тава и ги изпечете за около 10-15 минути, като периодично ги разбърквайте.

6. Разбъркайте портокаловия сок със зехтина, оцета и щипка сол.

7. Извадете готовия терин от формата, отстранете фолиото. Нарежете терина на парчета и сервирайте върху трохите. Овкусете всяка порция с дресинг на вкус.

Продукти

  • 8 малки глави червено цвекло
  • 4 стръка мащерка
  • 25 мл зехтин
  • сол и черен пипер

За трохите:

  • 120 г пълнозърнесто брашно
  • 100 г орехи
  • 60 мл зехтин
  • 1 ч.л. семена от резене
  • щипка сол

За дресинга:

  • 1 портокал
  • дресинг
  • 50 мл зехтин екстра върджин
  • 30 мл ябълков оцет
  • щипка сол

За сирената:

  • 400 г меко козе сирене
  • 220 г крем сирене
  • 0.5 връзка див лук
  • 4 стръка мащерка
  • черен пипер на вкус

Свързани рецепти