1. Загрейте олиото в тенджера, прибавете малко прясно смлян черен пипер и го запържете леко. Оваляйте нарязаното на шницели месо в брашното и го запържете от двете страни в мазнината. Добавете дафиновия лист, бялото вино и оставете, докато алкохолът леко се изпари.
2.Смелете сушените манатарки на брашно. За ястието ви трябва 1 супена лъжица. Останалото количество можете да съхранявате на сухо място в затворено бурканче.
3. Овкусете ястието с гъбеното брашно, разбъркайте и похлупете.
4. Почистете гъбите с четка и ги нарежете. Прибавете ги в тенджерата, овкусете с 2 стръка риган и гответе на тих огън, докато месото стане крехко.
5. Накрая посолете, ако е необходимо, налейте мъничко вода. Сервирайте ястието с ароматно картофено пюре.
6. За него трябва да почистите зеленчуците и ябълката и да ги сварите. След това ги намачкайте грубо. Посолете, и ако пюрето е гъсто, добавете 1-2 лъжици от бульона от варенето.
7. Във всяка порция, върху картофеното пюре, поставете малко масло и поръсете с нарязан на ситно магданоз и смлян черен пипер, по желание.

Продукти

  • 600 г месо от бут от млечно теле 1 ч.ч. бяло сухо вино 1 с.л. брашно от сушени манатарки 200 г гъби - кладница печурки и шийтаке 1 дафинов лист 2 стръка риган 3 с.л. олио брашно за поръсване сол и черен пипер на вкусЗа пюрето:3 големи картофа 1 зелена ябълка 0.5 малка глава целина 60 г краве масло 2 с.л. нарязан магданоз сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички