Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото в тенджера, прибавете малко прясно смлян черен пипер и го запържете леко. Оваляйте нарязаното на шницели месо в брашното и го запържете от двете страни в мазнината. Добавете дафиновия лист, бялото вино и оставете, докато алкохолът леко се изпари.
2.Смелете сушените манатарки на брашно. За ястието ви трябва 1 супена лъжица. Останалото количество можете да съхранявате на сухо място в затворено бурканче.
3. Овкусете ястието с гъбеното брашно, разбъркайте и похлупете.
4. Почистете гъбите с четка и ги нарежете. Прибавете ги в тенджерата, овкусете с 2 стръка риган и гответе на тих огън, докато месото стане крехко.
5. Накрая посолете, ако е необходимо, налейте мъничко вода. Сервирайте ястието с ароматно картофено пюре.
6. За него трябва да почистите зеленчуците и ябълката и да ги сварите. След това ги намачкайте грубо. Посолете, и ако пюрето е гъсто, добавете 1-2 лъжици от бульона от варенето.
7. Във всяка порция, върху картофеното пюре, поставете малко масло и поръсете с нарязан на ситно магданоз и смлян черен пипер, по желание.

Продукти

  • 600 г месо от бут от млечно теле
  • 1 ч.ч. бяло сухо вино
  • 1 с.л. брашно от сушени манатарки
  • 200 г гъби - кладница
  • печурки и шийтаке
  • 1 дафинов лист
  • 2 стръка риган
  • 3 с.л. олио
  • брашно за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус

За пюрето:

  • 3 големи картофа
  • 1 зелена ябълка
  • 0.5 малка глава целина
  • 60 г краве масло
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • сол

Свързани рецепти