Телешко с китайска зеленчукова салата
1. Нарежете телешкото месо на еднакви кубчета от около 2 см. Обелете и нарежете на ситно чесъна. В голяма купа смесете добре нарязания чесън със самбала и олиото. Добавете месото и разбъркайте добре. Оставете месото да престои в хладилник 15 минути.
2. В сух тиган запечете сусама за 3 минути.
3. Отстранете външните листа на китайското зеле и го разрежете на четвъртини, по дължина. Изрежете долната бяла, твърда част на всяка четвъртина и нарежете зелето на ситно.
4. В голяма купа смесете оцета, меда и сол. Налейте олиото на струйка, като разбивате непрекъснато. Добавете киселото мляко, а след това и нарязаното зеле. Почистете и нарежете репичките на тънки полумесеци, а лукът - на колелца. Разбъркайте добре салатата.
5. Загрейте добре уок. Сложете месото в него и го изпържете за 5 минути, като непрекъснато го разбърквате.
6. Сварете или накиснете юфката, според указанията на пакета. Прецедете я.
7. Сервирайте топла юфка, върху нея салата с китайско зеле и пържено телешко месо.

Продукти

  • 300 г оризова юфка 400 г телешки бифтек 2 скилидки чесън 1 с.л. самбал 2 с.л. фъстъчено олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички