1. Почистете праза, чесъна и гъбите. Нарежете праза и чесъна на ситно, а гъбите на четвъртинки. 

2. Разрежете месото ( почистено от ципите) на 4 равни парчета и го овкусете със сол и черен пипер.

3. Загрейте олиото и 20 г от маслото в чугунен тиган. Гответе месото от всяка страна за по 2-3 минути. Извадете. 

4. В същия съд добавете останалото масло и запържете чесъна и праза.

5. Добавете и гъбите и ги оставете да се запържат. След това налейте брендито и по желание фламбирайте. 

6. Налейте бульона, добавете дижонската горчица и сметаната. Овкусете се със сол, черен пипер и нарязана на ситно мащерка. Гответе, докато сосът се сгъсти.

7. Малко преди да е готов соса, върнете месото. Гответе още 2-3 минути и сервирайте.

Продукти

  • 500 г телешко бонфиле 250 г гъби печурки 2 стръка праз 1 скилидка чесън 80 г масло 20 г олио 1 ч.л. дижонска горчица 100 мл бренди 100 мл телешки бульон 200 мл течна животинска сметана 4 стръка мащерка сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички