Телешко с бели аспержи и портокалов сос
1. Нарежете сварените картофи на едри кубчета, поставете ги в тавичка и ги овкусете със сол и черен пипер. Поръсете ги с малко олио. Разбъркайте ги и ги запечете на 200 градуса за 25 минути.
2. Обелете аспержите с помощта на белачка за картофи, като ги поставите легнали върху дъска. Започнете беленето два сантиметра под главата /върха/ - тя не се бели. Отрежете по 2 сантиметра от другия, по-твърдия, край на аспержите. Сложете обелените аспержи в тенджерка с вода, добавете захарта и маслото. Щом сместа заври, добавете целите аспержи и ги варете 5 минути на слаб огън. Оставете аспержите във водата още 15 минути. След това ги извадете и ги изцедете.
3. Запечете лешниците в сух тиган за кратко. След това ги нарежете.
4. За дресинга изцедете портокалите. В купа смесете портокаловия сок с останалите продукти за дресинга. Разбъркайте.
5. Овкусете месото със сол и черен пипер. Поставете стековете в загрят тиган с олио и пържете месото по 6 минути от всяка страна. 
6. Сервирайте нарязаното на филии месо с печени картофи и полейте с портокалов дресинг. Върху тях, по диагонал, поставете целите аспержи. Поръсете с нарязан на ситно магданоз и печени лешници.

Продукти

  • 700 г сварени картофи слънчогледово олио 1.5 кг аспержи 25 г масло 0.5 ч.л. захар 250 г телешки медальониЗа портокаловия сос:2 портокала 2 с.л. слънчогледово олио 2 с.л. бял винен оцет 1 с.л. течен мед сол и черен пиперЗа гарниране:0.5 връзка магданоз 100 г белени лешници

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички