Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Телешко с бели аспержи и портокалов сос

категория 0/5
1. Нарежете сварените картофи на едри кубчета, поставете ги в тавичка и ги овкусете със сол и черен пипер. Поръсете ги с малко олио. Разбъркайте ги и ги запечете на 200 градуса за 25 минути.
2. Обелете аспержите с помощта на белачка за картофи, като ги поставите легнали върху дъска. Започнете беленето два сантиметра под главата /върха/ - тя не се бели. Отрежете по 2 сантиметра от другия, по-твърдия, край на аспержите. Сложете обелените аспержи в тенджерка с вода, добавете захарта и маслото. Щом сместа заври, добавете целите аспержи и ги варете 5 минути на слаб огън. Оставете аспержите във водата още 15 минути. След това ги извадете и ги изцедете.
3. Запечете лешниците в сух тиган за кратко. След това ги нарежете.
4. За дресинга изцедете портокалите. В купа смесете портокаловия сок с останалите продукти за дресинга. Разбъркайте.
5. Овкусете месото със сол и черен пипер. Поставете стековете в загрят тиган с олио и пържете месото по 6 минути от всяка страна. 
6. Сервирайте нарязаното на филии месо с печени картофи и полейте с портокалов дресинг. Върху тях, по диагонал, поставете целите аспержи. Поръсете с нарязан на ситно магданоз и печени лешници.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен