Телешко по монголски на тиган
Рецепта от: Донал Скиан
1. Изрежете мазнината на стековете и нарежете месото на тънки резени. Сложете парчетата месо в купа и ги поръсете с царевичното брашно, сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте хубаво, за да се покрие всяко парче месо с царевично брашно.
2. Сварете нудълите според указанията на пакета.
3. Загрейте тиган с половината олио и запържете месото до кафяво, от всички страни. Пресипете го в чиния.
4. В същия тиган сипете останалото олио и запържете нарязаните на ситно скилидки чесън, настъргания джинджифил и нарязания на големи парчета пресен лук за около минута. Добавете предварително нарязаните зеленчуци и малко вода. Разбъркайте и гответе 1 минута. След това добавете лютия червен пипер, кафявата захар и соевия сос. Добавете 3/4 ч.ч. вода и разбъркайте.
5. Върнете месото в тигана и добавете сварените и прецедени нудъли. Разбъркайте много добре и сервирайте.
Продукти
- 500 г телешки стек от контрафиле
- 1 с.л. царевично брашно
- 3 с.л. слънчогледово олио
- 3 скилидки чесън
- 2.5 см корен джинджифил
- 4 стръка пресен лук
- 300 г зеленчуци за стир-фрай (тиквичка, броколи, моркови, зеле, бакла)
- 1/2 ч.л. едър лют червен пипер
- 1 с.л. сгъстен соев сос
- 2 с.л. мека кафява захар
- 275 г яйчени нудъли
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне