1. Изрежете мазнината на стековете и нарежете месото на тънки резени. Сложете парчетата месо в купа и ги поръсете с царевичното брашно, сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте хубаво, за да се покрие всяко парче месо с царевично брашно.

2. Сварете нудълите според указанията на пакета.

3. Загрейте тиган с половината олио и запържете месото до кафяво, от всички страни. Пресипете го в чиния.

4. В същия тиган сипете останалото олио и запържете нарязаните на ситно скилидки чесън, настъргания джинджифил и нарязания на големи парчета пресен лук за около минута. Добавете предварително нарязаните зеленчуци и малко вода. Разбъркайте и гответе 1 минута. След това добавете лютия червен пипер, кафявата захар и соевия сос. Добавете 3/4 ч.ч. вода и разбъркайте.

5. Върнете месото в тигана и добавете сварените и прецедени нудъли. Разбъркайте много добре и сервирайте.

Продукти

  • 500 г телешки стек от контрафиле
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 3 с.л. слънчогледово олио
  • 3 скилидки чесън
  • 2.5 см корен джинджифил
  • 4 стръка пресен лук
  • 300 г зеленчуци за стир-фрай (тиквичка, броколи, моркови, зеле, бакла)
  • 1/2 ч.л. едър лют червен пипер
  • 1 с.л. сгъстен соев сос
  • 2 с.л. мека кафява захар
  • 275 г яйчени нудъли

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички