Телешко по ловджийски
1. Парчетата /пържолите/ телешки антрекот не трябва да са начуквани. Поръсете ги със сол и черен пипер от двете страни.
2. Загрейте много силно тиган и сипете в него 1 с.л. зехтин. Поставете пържолите в тигана и пържете, докато месото само се отдели от дъното. Обърнете и запечатайте месото и от другата страна. Пържете до готовност, като често обръщате месото. След това оставете месото да почине.
3. Почистете трите чушки и ги нарежете на лентички. Лукът* нарежете на тънки полумесеци. Доматът разрежете на четвъртинки, отстранете семките им и нарежете месото на ситно. Загрейте друг тиган, сипете 1 с.л. зехтин и запържете чушките и лука, като разбърквате почти непрекъснато. Добавете нарязаните домати и нарязаните на тънки филийки скилидки чесън. Овкусете със сол и черен пипер, сушена мащерка и 1 ч.л. сос от нар. Разбъркайте.
4. За соса почистете гъбите с четка или салфетка и ги нарежете на филийки. Запържете ги в тенджерка с 1 с.л. зехтин, на силен огън. Поръсете листенцата мащерка. Смесете доматения сок с доматеното пюре и нарязания на ситно домат. Добавете ги при гъбите. Накрая овкусете с лют червен пипер и сос от нар. Разтръскайте. Изключете котлона и добавете масло. Бъркайте, докато то се разтопи.
5. Сервирайте пържени чушки с лук и домати за основа. Върху тях поставете парчета телешко месо. Полейте с доматено-гъбения сос. Най-отгоре настържете кашкавал.



*Обелената глава лук може да поставите във вода за няколко минути, за да не ви люти по време на рязане.

Продукти

  • 2 пържоли телешки антрекот 1 червена чушка 1 чушка сиврия 1 чорбаджийска чушка 1 домат зехтин 1 глава лук 1 скилидка чесън сол и черен пипер щипка сушена мащерка сос от нарЗа соса:8 гъби печурки 3 стръка прясна мащерка 1 ч.ч. доматен сок 1 домат 1 с.л. доматено пюре 2 щипки едър лют червен пипер сос от нар 1 ч.л. масло 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички