Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в тиган със сгорещено олио от всички страни. Прехвърлете го в съд за печене.

2. Нарежете лекона на кубчета, а лука, морковите, целината, гъбите и чесъна - на едро. Запържете ги в същия тиган.

3. Сложете запържените зеленчуци при месото, прибавете дафиновите листа и черния пипер на зърна. Налейте и 400 мл вино.

4. Разтворете доматения концентрат в останалото вино и също сложете в съда. Покрийте с алуминиево фолио и печете ястието в загрята на 140 градуса фурна (с вентилатор) за 5 часа.

5. Сваретете картофите цели. Обелете ги. Загрейте фурната на 220 градуса (с вентилатор). Разрежете сварените картофи на четири, сложете ги в тава и ги смачкайте леко с вилица. След това ги полейте с разтопено масло, поръсете със сол и изпечете до златисто, за около 20 минути.

6. Сервирайте готово ястие със ситно нарязания магданоз и със запечените картофи.

Продукти

  • 1 кг обезкостен телешки джолан
  • 200 глави лук
  • 300 г дребни печурки
  • 2 моркова
  • 4 скилидки чесън
  • 2 стъбла селъри
  • 250 г панчета
  • 500 мл червено вино Пино ноар
  • 100 г доматено пюре
  • 90 мл олио
  • 4 дафинови листа
  • 1 ч.л. зърна черен пипер
  • 1 връзка магданоз
  • 2 стръка мащерка
  • сол и черен пипер на вкус

За гарнитура:

  • 1 кг картофи
  • 80 г краве масло
  • сол

Свързани рецепти