Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Телешко по бургундски

категория 0/5
1. Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в тиган със сгорещено олио от всички страни. Прехвърлете го в съд за печене.

2. Нарежете лекона на кубчета, а лука, морковите, целината, гъбите и чесъна - на едро. Запържете ги в същия тиган.

3. Сложете запържените зеленчуци при месото, прибавете дафиновите листа и черния пипер на зърна. Налейте и 400 мл вино.

4. Разтворете доматения концентрат в останалото вино и също сложете в съда. Покрийте с алуминиево фолио и печете ястието в загрята на 140 градуса фурна (с вентилатор) за 5 часа.

5. Сваретете картофите цели. Обелете ги. Загрейте фурната на 220 градуса (с вентилатор). Разрежете сварените картофи на четири, сложете ги в тава и ги смачкайте леко с вилица. След това ги полейте с разтопено масло, поръсете със сол и изпечете до златисто, за около 20 минути.

6. Сервирайте готово ястие със ситно нарязания магданоз и със запечените картофи.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора