Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Телешко по бургундски

категория 0/5
1. Сварете телешки бульон от кокали.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковът и селърито на едро.
3. Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в загрят тиган с малко зехтин.
4. Щом месото промени цвета си, добавете зеленчуците и запържете за 5 минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте.
5. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути.
6. Добавете изстиналия бульон, виното и дафиновите листа. Оставете сместа да заври, похлупете и намалете огъня. Оставете ястието да къкри в продължение на четири часа.
7. Нарежете гъбите и ги добавете към ястието към края на приготвянето му. Гответе още 15 минути. Овкусете ъс сол и черен пипер.
8. Сервирайте ястието, гарнирано с картофено пюре.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Джон Хердсен