Начин на приготвяне:
1. Сварете телешки бульон от кокали.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковът и селърито на едро.
3. Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в загрят тиган с малко зехтин.
4. Щом месото промени цвета си, добавете зеленчуците и запържете за 5 минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте.
5. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути.
6. Добавете изстиналия бульон, виното и дафиновите листа. Оставете сместа да заври, похлупете и намалете огъня. Оставете ястието да къкри в продължение на четири часа.
7. Нарежете гъбите и ги добавете към ястието към края на приготвянето му. Гответе още 15 минути. Овкусете ъс сол и черен пипер.
8. Сервирайте ястието, гарнирано с картофено пюре.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковът и селърито на едро.
3. Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в загрят тиган с малко зехтин.
4. Щом месото промени цвета си, добавете зеленчуците и запържете за 5 минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте.
5. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути.
6. Добавете изстиналия бульон, виното и дафиновите листа. Оставете сместа да заври, похлупете и намалете огъня. Оставете ястието да къкри в продължение на четири часа.
7. Нарежете гъбите и ги добавете към ястието към края на приготвянето му. Гответе още 15 минути. Овкусете ъс сол и черен пипер.
8. Сервирайте ястието, гарнирано с картофено пюре.
Продукти
- 700 г телешки врат
- 400 мл червено вино
- 100 г бекон
- 1 кутийка концентрирано доматено пюре
- 3 стръка селъри
- 3 глави лук
- 1 морков
- 3 бр. дафинов лист
- 250 г гъби печурки
- 40 г масло
- 500 мл телешки бульон
- сол и черен пипер
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. брашно