1. Увийте телешкото филе в прозрачно фолио катого стегнато добре. Поставете го във фризер за 1 час.

2.  Развийте месото и го нарежете на филии с дебелина 1 см. Изтънете всеки резен телешко филе като го поставите между два листа хартия за печене и го начукате внимателно с помощта на точилка. Подредете изтънените парчета телешко в плато.

3. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин в него. Запържете каперсите за 1-2 минути, докато започнат да се разпукват, като ги разтръсквате енергично периодично. Пресипете ги върху кухненска хартия.

4. В хаванче счукайте леко зърната розов пипер. Поръсете месото с него. Овкусете и с щипка сол. Разпръснете и руколата. Настържете фино кората на лимона. Поръсете със запържените каперси. Настържете тънки парченца пармезан. Поръсете с няколко капки зехтин.

5. Сервирайте телешкото карпачо, гарнирано с резени лимон и гризини.

Продукти

  • 250 г телешко филе
  • 2 с.л. бейби каперси
  • 1/2 ч.л. зърна розов пипер
  • 1 малка връзка дива рукола
  • пармезан
  • 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 лимон
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички