Телешко карпачо
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Увийте телешкото филе в прозрачно фолио катого стегнато добре. Поставете го във фризер за 1 час.
2. Развийте месото и го нарежете на филии с дебелина 1 см. Изтънете всеки резен телешко филе като го поставите между два листа хартия за печене и го начукате внимателно с помощта на точилка. Подредете изтънените парчета телешко в плато.
3. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин в него. Запържете каперсите за 1-2 минути, докато започнат да се разпукват, като ги разтръсквате енергично периодично. Пресипете ги върху кухненска хартия.
4. В хаванче счукайте леко зърната розов пипер. Поръсете месото с него. Овкусете и с щипка сол. Разпръснете и руколата. Настържете фино кората на лимона. Поръсете със запържените каперси. Настържете тънки парченца пармезан. Поръсете с няколко капки зехтин.
5. Сервирайте телешкото карпачо, гарнирано с резени лимон и гризини.
Продукти
- 250 г телешко филе
- 2 с.л. бейби каперси
- 1/2 ч.л. зърна розов пипер
- 1 малка връзка дива рукола
- пармезан
- 1 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 лимон
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус