Начин на приготвяне:

1. Разрежете телешкото филе по средата и го завийте на руло. Увийте го в прозрачно фолио и го поставете във фризер да замръзне.

2. Развийте фолиото и нарежете месото на много тънки кръгчета с помощта на остър нож. Подредете филийките в кръг в голяма чиния.

3. Обелете и нарежете на ситни кубчета краставицата и папаята. Доматът нарежете също на малки кубчета. Обелете грейпфрута и отделете резените му като ги обелите от ципата. Нарежете ги на малки парченца. Почистете репичките и ги нарежете на тънки кръгчета. Лютата чушка също нарежете на тънки кръгчета без да отстранявате семките.

4. Разпръснете върху месото плодовете и зеленчуците.

5. За дресинга извадете вътрешността на маракуята. Добавете кокосовото мляко и соевия сос. Разбъркайте и поръсете телешкото карпачо с дресинг.

6. Накрая поръсете с щипка сол и зехтин екстра върджин.

Продукти

  • 100 г телешко бонфиле
  • 1 резен зелена папая
  • 1/2 краставица
  • 1/4 грейпфрут
  • 1/2 глава лук шалот
  • 1 домат
  • 1 люта чушка
  • 1/2 връзка див лук
  • сол
  • зехтин екстра върджин
  •  
  • За дресинга:
  • 1 маракуя
  • 50 мл кокосово мляко
  • 1 ч.л. соев сос

Свързани рецепти