Телешко карпачо
Рецепта от: Габриеле Спонза

1. Почистете бонфилето от мазнини и премахнете ципата му.
2. Постелете голямо парче стреч фолио върху дървена дъска. Сипете тънка струйка зехтин върху него, поръсете сол и черен пипер. Поставете парчето бонфиле и хубаво го оваляйте.
3. Поставете парчето месо в центъра на парчето фолио. Върху него подредете стръковете розмарин и увийте месото добре, като изкарвате въздуха от него. Завийте месото като бонбон и отрежете краищата фолио. Поставете го върху второ парче фолио и го увийте много добре, като разтегляте фолиото, за да придадете форма на месото. Поставете увитото месо в хладилник за 15 минути.
4. Развийте внимателно месото и отстранете розмарина. Нарежете месото на тънки кръгли парчета и ги подредете едно до друго, като ги застъпвате леко, върху паче прозрачно фолио. Покрийте месото и го начукайте възможно най-тънко. Оставете месото да си почине 5 минути.
5. За соса смесете в купа балсамовия оцет с меласата от нар и майонезата. Разбъркайте добре. Обелете и нарежете много на ситно скилидката чесън и я добавете. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете лимоновия сок и зехтина, като бъркате непрекъснато.
6. Прехвърлете месото в чиния и го намажете със сос. Върху него разпръснете листата рукола и настържете на едри люспи пармезана. Поръсете каперси и едра каменна сол. Поръсете със сос и малко зехтин.
2. Постелете голямо парче стреч фолио върху дървена дъска. Сипете тънка струйка зехтин върху него, поръсете сол и черен пипер. Поставете парчето бонфиле и хубаво го оваляйте.
3. Поставете парчето месо в центъра на парчето фолио. Върху него подредете стръковете розмарин и увийте месото добре, като изкарвате въздуха от него. Завийте месото като бонбон и отрежете краищата фолио. Поставете го върху второ парче фолио и го увийте много добре, като разтегляте фолиото, за да придадете форма на месото. Поставете увитото месо в хладилник за 15 минути.
4. Развийте внимателно месото и отстранете розмарина. Нарежете месото на тънки кръгли парчета и ги подредете едно до друго, като ги застъпвате леко, върху паче прозрачно фолио. Покрийте месото и го начукайте възможно най-тънко. Оставете месото да си почине 5 минути.
5. За соса смесете в купа балсамовия оцет с меласата от нар и майонезата. Разбъркайте добре. Обелете и нарежете много на ситно скилидката чесън и я добавете. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете лимоновия сок и зехтина, като бъркате непрекъснато.
6. Прехвърлете месото в чиния и го намажете със сос. Върху него разпръснете листата рукола и настържете на едри люспи пармезана. Поръсете каперси и едра каменна сол. Поръсете със сос и малко зехтин.
Продукти
- 1 кг телешко бонфиле 0.5 връзка розмарин 1 връзка рукола 40 г пармезан 1 скилидка чесън 1 с.л. меласа от нар 0.5 ч.ч. балсамов оцет 2 с.л. майонеза 2 с.л. лимонов сок 0.5 ч.ч. зехтин 0.25 ч.ч. каперси сол и черен пипер 1 ч.л. каменна сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци