Начин на приготвяне:

1. Изрежете ципите и мазнините от филето. поръсете го с едра сол и едро смлян черен пипер от двете страни. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и запечатайте филето от всички страни, докато промени цвета си.
2. Извадете филето върху плота. Намажете го с мед и горчица. Увийте го в тънки ленти бекон, като ги подпъхвате и отдолу.
3. За дресинга настържете чесъна в купичка. Добавете меда и нарязаните на ситно пресни подправки. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете зехтина на струйка и разбъркайте добре.
4. Почистете зеленчуците и ги нарежете на едро. Не белете тиквичките и картофите. Сложете ги в дълбока тавичка, постлана с хартия за печене. Залейте ги с дресинга и разбъркайте леко. Върху тях поставете увитото в бекон филе. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 40-45 минути. Температурата на месото трябва да достигне 54-56 градуса.

Продукти

  • 1 кг телешко филе
  • зехтин
  • 8 слайса бекон
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. течен мед
  • 3 с.л. дижонска горчица
  • 4 пресни моркова
  • 2 глави червен лук
  • 2 тиквички
  • 3 картофа

За дресинга:

  • 1.5 ч.л. настърган чесън
  • 0.5 ч.л. течен мед
  • 0.5 ч.л. дижонска горчица
  • 0.5 връзка прясна салвия
  • 0.5 връзка пресен риган
  • сол и черен пипер
  • 50 мл зехтин

Свързани рецепти