Телешко Елеганс

Продукти

  • 600 г телешко бон филе 4 моркова 3 глави лук 3 тиквички 2 скилидки чесън 3 с.л. дижонска горчица 3 филии хляб 0.5 връзка магданоз 3 стръка мащерка 3 стръка розмарин 3 стръка босилек 50 г пармезан 2 с.л. балсамов оцет 1 лимон настъргана кора сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Овкусете филето със сол и черен пипер.
  • 2. Запържете филето от всички страни в тиган със зехтин.
  • 3. Оставете месото в чиния и го намажете с горчицата докато е топло.
  • 4. В блендера сложете вътрешноста на хляба, пресните подправки, пармезана, една супена лъжица от зехтина и направете ронливата смес.
  • 5. Покрийте с готовата смес цялото филе.
  • 6. Изпечете филето във фурна на 180 градуса за 15 минути.
  • 6. Нарежете изпеченото филе на дебели и равни парчета.
  • 7.Нарежете морковите и тиквичките на гредички. Потопете морковите във вряща вода за 2 ми

Свързани рецепти

Виж всички