Подготовка

1. Овкусете филето със сол и черен пипер.
2. Запържете филето от всички страни в тиган със зехтин.
3. Оставете месото в чиния и го намажете с горчицата докато е топло.

4. В блендера сложете вътрешноста на хляба, пресните подправки, пармезана, една супена лъжица от зехтина и направете ронливата смес.
5. Покрийте с готовата смес цялото филе.
6. Изпечете филето във фурна на 180 градуса за 15 минути.
6. Нарежете изпеченото филе на дебели и равни парчета.
7.Нарежете морковите и тиквичките на гредички. Потопете морковите във вряща вода за 2 ми

Продукти

  • 600 г телешко бон филе
  • 4 моркова
  • 3 глави лук
  • 3 тиквички
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. дижонска горчица
  • 3 филии хляб
  • 0.5 връзка магданоз
  • 3 стръка мащерка
  • 3 стръка розмарин
  • 3 стръка босилек
  • 50 г пармезан
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти