Телешко Елеганс
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
Продукти
- 600 г телешко бон филе 4 моркова 3 глави лук 3 тиквички 2 скилидки чесън 3 с.л. дижонска горчица 3 филии хляб 0.5 връзка магданоз 3 стръка мащерка 3 стръка розмарин 3 стръка босилек 50 г пармезан 2 с.л. балсамов оцет 1 лимон настъргана кора сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Овкусете филето със сол и черен пипер.
- 2. Запържете филето от всички страни в тиган със зехтин.
- 3. Оставете месото в чиния и го намажете с горчицата докато е топло.
- 4. В блендера сложете вътрешноста на хляба, пресните подправки, пармезана, една супена лъжица от зехтина и направете ронливата смес.
- 5. Покрийте с готовата смес цялото филе.
- 6. Изпечете филето във фурна на 180 градуса за 15 минути.
- 6. Нарежете изпеченото филе на дебели и равни парчета.
- 7.Нарежете морковите и тиквичките на гредички. Потопете морковите във вряща вода за 2 ми
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол