Начин на приготвяне:

1. Изрежете мазнините от телешкото бонфиле, ако има такива. нарежете месото на тънки филийки, а след това на малки кубчета. Наситнете месото с помощта на остър нож.
2. Сложете нарязаното на ситно месо в дълбока чиния. Добавете нарязания на дребни кубчета обелен джинджифил и полейте с двата вида сос. Добавете нарязаните на ситно кисели краставички. Овкусете с малко сол и черен пипер, полейте със зехтин и разбъркайте много добре. Поставете тартара в хладилник за 15 минути.
3. Откъснете вътрешните листа на глава айсберг. Зелената част на пресния лук нарежете на парченца, под диагонал.
4. Постелете листа айсберг на дъното на чиния и върху тях поставете телешкия тартар. Поръсете с парченца пресен лук и едри люспи пармезан. Преди поднасяне поръсете с едра каменна сол.

Продукти

  • 500 г телешко бонфиле
  • 2 см пресен джинджифил
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. сос Уорчестър
  • 1 с.л. каперси
  • 8 кисели краставички
  • 6 листа салата айсберг
  • 1 стрък пресен лук
  • 0.5 ч.ч. зехтин
  • 1 с.л. каменна сол
  • 1 ч.л. черен пипер

Свързани рецепти