Начин на приготвяне:
1. Изрежете мазнините от телешкото бонфиле, ако има такива. нарежете месото на тънки филийки, а след това на малки кубчета. Наситнете месото с помощта на остър нож.
2. Сложете нарязаното на ситно месо в дълбока чиния. Добавете нарязания на дребни кубчета обелен джинджифил и полейте с двата вида сос. Добавете нарязаните на ситно кисели краставички. Овкусете с малко сол и черен пипер, полейте със зехтин и разбъркайте много добре. Поставете тартара в хладилник за 15 минути.
3. Откъснете вътрешните листа на глава айсберг. Зелената част на пресния лук нарежете на парченца, под диагонал.
4. Постелете листа айсберг на дъното на чиния и върху тях поставете телешкия тартар. Поръсете с парченца пресен лук и едри люспи пармезан. Преди поднасяне поръсете с едра каменна сол.
2. Сложете нарязаното на ситно месо в дълбока чиния. Добавете нарязания на дребни кубчета обелен джинджифил и полейте с двата вида сос. Добавете нарязаните на ситно кисели краставички. Овкусете с малко сол и черен пипер, полейте със зехтин и разбъркайте много добре. Поставете тартара в хладилник за 15 минути.
3. Откъснете вътрешните листа на глава айсберг. Зелената част на пресния лук нарежете на парченца, под диагонал.
4. Постелете листа айсберг на дъното на чиния и върху тях поставете телешкия тартар. Поръсете с парченца пресен лук и едри люспи пармезан. Преди поднасяне поръсете с едра каменна сол.
Продукти
- 500 г телешко бонфиле
- 2 см пресен джинджифил
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 1 с.л. каперси
- 8 кисели краставички
- 6 листа салата айсберг
- 1 стрък пресен лук
- 0.5 ч.ч. зехтин
- 1 с.л. каменна сол
- 1 ч.л. черен пипер