Телешки стек с печени на грил зеленчуци и цитрусов дресинг
Рецепта от: Донал Скиан
1. Поставете стека (със стайна температура) в чиния. Поръсете го с рибен сос и прясно смлян черен пипер. Хубаво го оваляте в соса и пипера и го оставете настрани.
2. Загрейте грил-плоча или грил-тиган.
3. Разрежете на четвъртини бейби марулите. Изрежете краищата на пресния лук и аспержите. Измитите и подсушени тиквички нарежете на тънки ленти. Сложете зеленчуците в купа и ги поръсете с обилно количество олио. Разбъркайте.
4. За дресинга семесете всички продукти в купа и ги разбъркайте много добре.
5. Поставете зеленчуците в загретия грил-тигана и ги запечете от двете страни, до хубаво оребряване. Върнете ги в купата и ги полейте с дресинг.
6. Поставете стека в грил-тигана и го печете 1-2 минути от всяка страна. Поставете го в чиния и го покрийте.
7. Нарежете стека на тънки филии, под ъгъл. Счукайте фъстъците в хаванче.
8. В чинии за сервиране подредете различни печени на грил зеленчуци. Върху тях подредете тънки слайсове месо. Поръсете с фъстъци и листа кориандър. Полейте с малко дресинг.
Продукти
- 450 г телешки стек от контрафиле
- олио
- 1 с.л. рибен сос
- прясно смлян черен пипер
- 2 бейби марули
- 1 връзка пресен лук
- 1 връзка аспержи
- 2 тъмнозелени тиквички
- 1 връзка кориандър
- 2 с.л. печени белени фъстъци
- За дресинга:
- 1 лайм, сок
- 1 с.л. рибен сос
- 1 ч.л. захар
- 2 с.л. зехтин или олио
- 1 ч.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци