1. Поставете стека (със стайна температура) в чиния. Поръсете го с рибен сос и прясно смлян черен пипер. Хубаво го оваляте в соса и пипера и го оставете настрани. 

2. Загрейте грил-плоча или грил-тиган.

3. Разрежете на четвъртини бейби марулите. Изрежете краищата на пресния лук и аспержите. Измитите и подсушени тиквички нарежете на тънки ленти. Сложете зеленчуците в купа и ги поръсете с обилно количество олио. Разбъркайте.

4. За дресинга семесете всички продукти в купа и ги разбъркайте много добре.

5. Поставете зеленчуците в загретия грил-тигана и ги запечете от двете страни, до хубаво оребряване. Върнете ги в купата и ги полейте с дресинг.

6. Поставете стека в грил-тигана и го печете 1-2 минути от всяка страна. Поставете го в чиния и го покрийте.

7. Нарежете стека на тънки филии, под ъгъл. Счукайте фъстъците в хаванче.

8. В чинии за сервиране подредете различни печени на грил зеленчуци. Върху тях подредете тънки слайсове месо. Поръсете с фъстъци и листа кориандър. Полейте с малко дресинг.

Продукти

  • 450 г телешки стек от контрафиле
  • олио
  • 1 с.л. рибен сос
  • прясно смлян черен пипер
  • 2 бейби марули
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка аспержи
  • 2 тъмнозелени тиквички
  • 1 връзка кориандър
  • 2 с.л. печени белени фъстъци
  • За дресинга:
  • 1 лайм, сок
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 ч.л. захар
  • 2 с.л. зехтин или олио
  • 1 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички