Начин на приготвяне:
1. Измийте добре небелените картофи и ги нарежете на кубчета по 1 см. Варете ги 3 минути в тенджера с вода. Прецедете ги. Постелете плоска тава с хартия за печене. Смачкайте небелените скилидки чесън и ги разпръснете в тавата. Отгоре разстелете кубчетата картофи. Върху тях разпръснете стръковете розмарин. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин и разбъркайте картофите добре. Печете ги в предварително загрята фурна 200 градуса 25 минути.
2. Месото трябва да е на стайна температура преди да го готвите. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и поставете стековете. Печете ги по 2 минути от страна, но щом ги обърнете добавете бучка масло и когато то се разтопи, полейте със соса месото. Поставете стековете в чиния и ги покрийте с алуминиево фолио. Оставете ги 3-5 минути. След това нарежете стековете на филийки.
3. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Запържете го в мазнината от месото за 1 минута и добавете балсамовия оцет. Овкусете със сол и черен пипер и оставете лука да къкри няколко минути.
4. Разрежете главите цикория на две и отстранете твърдата им част. Разрежете всяка глава на четвъртинки, по дължина.
5. На дъното на чиния сложете печени картофи, покрийте ги с рукола, върху нея подредете филийки стек, а върху него карамелизиран лук. Отстрани подредете цикорията.
2. Месото трябва да е на стайна температура преди да го готвите. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и поставете стековете. Печете ги по 2 минути от страна, но щом ги обърнете добавете бучка масло и когато то се разтопи, полейте със соса месото. Поставете стековете в чиния и ги покрийте с алуминиево фолио. Оставете ги 3-5 минути. След това нарежете стековете на филийки.
3. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Запържете го в мазнината от месото за 1 минута и добавете балсамовия оцет. Овкусете със сол и черен пипер и оставете лука да къкри няколко минути.
4. Разрежете главите цикория на две и отстранете твърдата им част. Разрежете всяка глава на четвъртинки, по дължина.
5. На дъното на чиния сложете печени картофи, покрийте ги с рукола, върху нея подредете филийки стек, а върху него карамелизиран лук. Отстрани подредете цикорията.
Продукти
- 800 г картофи
- 3 скилидки чесън
- 3 стръка пресен розмарин
- 4 глави цикория
- 2 глави червен лук
- зехтин
- 400 г телешки стек
- бучка масло
- 100 мл балсамов оцет
- 75 г рукола