Телешки стек на тиган
Рецепта от: Божана Кацарова
Това е рецепта за телешки стек, приготвен натюр. Бързо, лесно и вкусно.
1. За тази рецепта за телешки стек е важно месото да е със стайна температура. Попийте го добре от всички страни с готварска кърпа. Поръсете го от двете страни с двата вида сол и черен пипер. Капнете и малко зехтин. Втрийте всичко добре в месото. Обелете и разрежете скилидката чесън на две и натрийте с нея месото.
2. В тиган с огнеупорна дръжка разтопете маслото и добавете зехтин. Щом тиганът е добре сгорещен, запечатайте телешкия стек от двете страни. След това го обърнете още 2-3 пъти от всяка страна, докато се появят по-тъмнокафяви черти по месото. Поставете тигана в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 7-10 минути.
3. След като телешкият стек на тиган е отпочинал десетина минути, нарежете месото под ъгъл, на парчета с дебелина 2 см. Отвътре месото трябва да е леко розово. Телешки стек рецепта.
Продукти
- 400 г телешки стек
- 0.5 ч.л. морска сол
- щипка черна сол
- прясно смлян черен пипер
- 30 г масло
- 30 мл зехтин
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол