1. Поставете всяка пържола между два листа хартия за печене и с помощта на чукче я изтънете максимално, като удряте по краиата. Разделете всяка пържола на две, по средата.

2. Срежете стръковете пресен лук спрямо дължината на аспержите. След това срежете и лука, и аспержите на две, по средата. Бланширайте зеленчуците в тенджера с вряща подсолена вода. Щом водата завриотново, извадете зеленчуците.

3. Поставете по 2-3 парчета аспержи и пресен лук в единия край на всяко парче месо и завийте на стегнато руло. Намажете рулцата със сос "Терияки" с помощта на четка.

4. Изпечете рулцата в добре загрят грил-тиган от всички страни, за около 4-5 минути.

5. Поднесете рулцата със зеленчуци цели, като основно или ги нарежете под ъгъл на кръгчета за предястие.

Продукти

  • 8 телешки пържоли без кост (от кантрафиле или рибица)
  • 4 стръка пресен лук
  • 16 бр. аспержи
  • 100 мл сос "Терияки"

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички