Телешки рулца със зеленчуци
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Поставете всяка пържола между два листа хартия за печене и с помощта на чукче я изтънете максимално, като удряте по краиата. Разделете всяка пържола на две, по средата.
2. Срежете стръковете пресен лук спрямо дължината на аспержите. След това срежете и лука, и аспержите на две, по средата. Бланширайте зеленчуците в тенджера с вряща подсолена вода. Щом водата завриотново, извадете зеленчуците.
3. Поставете по 2-3 парчета аспержи и пресен лук в единия край на всяко парче месо и завийте на стегнато руло. Намажете рулцата със сос "Терияки" с помощта на четка.
4. Изпечете рулцата в добре загрят грил-тиган от всички страни, за около 4-5 минути.
5. Поднесете рулцата със зеленчуци цели, като основно или ги нарежете под ъгъл на кръгчета за предястие.
Продукти
- 8 телешки пържоли без кост (от кантрафиле или рибица)
- 4 стръка пресен лук
- 16 бр. аспержи
- 100 мл сос "Терияки"
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/