Маринованите ребра се готвят на тиган за по няколко минути от всяка страна и се поднасят с бързи кисели краставички, кимчи и варен ориз. Опитайте тази бърза рецепта от корейската кухня!

Продукти

  • 800 г телешки гърди
  • 1 глава лук
  • 5 скилидки чесън
  • 1 круша Наши
  • 1 палец корен джиндифил
  • 75 мл соев сос
  • 1 с.л. паста Гочуджанг
  • 3 с.л. мед
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 ч.л. смлян черен пипер
  • 35 мл оризово вино или саке
  • За маринованите краставички:
  • 6 корнишона
  • 1 с.л. едра морска сол
  • 2 с.л. оризов оцет
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 с.л. печен сусам
  • 1 скилидка чесън
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 1 ч.л. соев сос
  • 2 ч.л. паста Гочуджанг
  • За сервиране:
  • 1 с.л. печен сусам
  • 2 стръка пресен лук
  • варен ориз
  • кимчи
  • корейски или японски туршии
  • листа маруля
  • паста Самджанг

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете на едро джинджифила и го поставете в блендер или кухненски робот. Добавете обелените скилидки чесън и обелената и нарязана на едро глава лук. Настържете крушата (може да използвате друг сорт твърда круша) и добавете и нея. Смелете продуктите и ги пресипете в купа. Добавете пастата Гочуджанг, соевия сос, сусамовото олио, меда и оризовото вино. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
  • 2. Подредете ребрата в дълбока тавичка и ги залейте със сместа. Хубаво ги оваляйте и покрийте съда. Поставете в хладилник поне за 2 часа.
  • 3. За маринованите краставички нарежете на кръгчета корнишоните и ги поставете в цедка. Поръсете със сол и ги оставете да отделят водата си.
  • 4. В купа смесете оризовия оцет и захарта и разбъркайте докато тя се разтопи. След това добавете останалите съставки – соев сос, гочуджанг, сусамово олио, настърган чесън и печен сусам. Разбъркайте добре. След като отцедите и подсушите добре парчетата краставица, ги поставете в маринатата и ги оставете поне за 1 час в нея.
  • 5. Преди да изпечете ребрата, загрейте силно скара или тиган. Извадете ребрата от маринатата и ги изтръскайте добре. Печете ги на директен огън по 2 минути от всяка страна (или 4-5 минути, ако са по-дебели). След това ги оставете да починат 5 минути.
  • 6. За сервиране, в малки купички подредете мариновани краставички, кимчи, нарязан пресен лук под диагонал, маринован джинджифил, паста Самджанг, печен сусам, варен ориз. Подредете ги върху поднос. Добавете и листа маруля. Нарежете месото на едро и го подредете в предварително затоплена чиния.

Свързани рецепти

Виж всички