Телешки ребра по корейски
Рецепта от: Донал Скиан
Маринованите ребра се готвят на тиган за по няколко минути от всяка страна и се поднасят с бързи кисели краставички, кимчи и варен ориз. Опитайте тази бърза рецепта от корейската кухня!
Продукти
- 800 г телешки гърди
- 1 глава лук
- 5 скилидки чесън
- 1 круша Наши
- 1 палец корен джиндифил
- 75 мл соев сос
- 1 с.л. паста Гочуджанг
- 3 с.л. мед
- 2 с.л. сусамово олио
- 2 ч.л. смлян черен пипер
- 35 мл оризово вино или саке
- За маринованите краставички:
- 6 корнишона
- 1 с.л. едра морска сол
- 2 с.л. оризов оцет
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 с.л. печен сусам
- 1 скилидка чесън
- 2 ч.л. кафява захар
- 1 ч.л. соев сос
- 2 ч.л. паста Гочуджанг
- За сервиране:
- 1 с.л. печен сусам
- 2 стръка пресен лук
- варен ориз
- кимчи
- корейски или японски туршии
- листа маруля
- паста Самджанг
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на едро джинджифила и го поставете в блендер или кухненски робот. Добавете обелените скилидки чесън и обелената и нарязана на едро глава лук. Настържете крушата (може да използвате друг сорт твърда круша) и добавете и нея. Смелете продуктите и ги пресипете в купа. Добавете пастата Гочуджанг, соевия сос, сусамовото олио, меда и оризовото вино. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
- 2. Подредете ребрата в дълбока тавичка и ги залейте със сместа. Хубаво ги оваляйте и покрийте съда. Поставете в хладилник поне за 2 часа.
- 3. За маринованите краставички нарежете на кръгчета корнишоните и ги поставете в цедка. Поръсете със сол и ги оставете да отделят водата си.
- 4. В купа смесете оризовия оцет и захарта и разбъркайте докато тя се разтопи. След това добавете останалите съставки – соев сос, гочуджанг, сусамово олио, настърган чесън и печен сусам. Разбъркайте добре. След като отцедите и подсушите добре парчетата краставица, ги поставете в маринатата и ги оставете поне за 1 час в нея.
- 5. Преди да изпечете ребрата, загрейте силно скара или тиган. Извадете ребрата от маринатата и ги изтръскайте добре. Печете ги на директен огън по 2 минути от всяка страна (или 4-5 минути, ако са по-дебели). След това ги оставете да починат 5 минути.
- 6. За сервиране, в малки купички подредете мариновани краставички, кимчи, нарязан пресен лук под диагонал, маринован джинджифил, паста Самджанг, печен сусам, варен ориз. Подредете ги върху поднос. Добавете и листа маруля. Нарежете месото на едро и го подредете в предварително затоплена чиния.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Стоян и Лора
Фиакър гулаш
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос