Телешки медальони със сланина
1. Разрежете двата медальона по хоризонтал и ги разтворете. Леко начукайте краищата им, колкото да се изтъни месото. След това подвийте краищата им навътре така, че да се получат кръгли медальончета.
2. Обвийте медальоните в по два слайса сланина. Промушете през единия медальон стръковете розмарин, а след това и през другия, за да ги придържат заедно. Изпечете медальоните в грил-тиган, в който сте капнали олио.
3. Изпечете и кръгчета чушка и тиквичка - или заедно с месото, или отделно.
4. В друг тиган запържете в малко олио или масло горчицата, като я бъркате. Добавете и нарязания на ситно чесън, а след това и сметаната. Бъркайте докато сосът се сгъсти.
5. Поднесете печените медальони и зеленчуци със сос и шопска салата.

Продукти

  • 1 тиквичка 1 червена чушка 2 стръка розмарин 4 тънки парчета сланина 2 бр. телешки медальониЗа соса:1 скилидка чесън олио 100 г заквасена сметана 4 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички