Телешки медальони със сланина

Телешки медальони със сланина

Начин на приготвяне:

1. Разрежете двата медальона по хоризонтал и ги разтворете. Леко начукайте краищата им, колкото да се изтъни месото. След това подвийте краищата им навътре така, че да се получат кръгли медальончета.
2. Обвийте медальоните в по два слайса сланина. Промушете през единия медальон стръковете розмарин, а след това и през другия, за да ги придържат заедно. Изпечете медальоните в грил-тиган, в който сте капнали олио.
3. Изпечете и кръгчета чушка и тиквичка - или заедно с месото, или отделно.
4. В друг тиган запържете в малко олио или масло горчицата, като я бъркате. Добавете и нарязания на ситно чесън, а след това и сметаната. Бъркайте докато сосът се сгъсти.
5. Поднесете печените медальони и зеленчуци със сос и шопска салата.

Продукти

  • 1 тиквичка
  • 1 червена чушка
  • 2 стръка розмарин
  • 4 тънки парчета сланина
  • 2 бр. телешки медальони

За соса:

  • 1 скилидка чесън
  • олио
  • 100 г заквасена сметана
  • 4 ч.л. горчица

Свързани рецепти